Davutoğlu'na Konya'da yoğun ilgi

Konya'da temaslarını sürdüren Davutoğlu, Hacıveyiszade Camisinde namaz çıkışı yoğun ilgiyle karşılaştı...
Davutoğlu'na Konya'da yoğun ilgi

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya il teşkilatı tarafından bir otelde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 

Davutoğlu, Konya'nın 15 Temmuz'da dik duruşunu ortaya koyduğunu vurguladı.

İrfanın, siyasetin ve milletin merkezi olan Konya'nın herhangi bir şehir olmadığını her fırsatta ve her yerde söylediğini aktaran Davutoğlu, " Ama bu lafta da kalmadı asla. Konya, devletimizin, Türkçe'nin ve bilimin merkezidir. Dolayısıyla bir siyasi hareketin Konya'yı ihmal ederek yükselmesi mümkün değildir. Yine bir siyasi hareketin Konya'da bir zemin oluşturmadan yoluna devam edebilmesi de olası değildir." diye konuştu.

Davutoğlu, FETÖ’nün hain ve alçak darbe girişimi ve sonrasında harekete geçen AK Parti teşkilatlarının başında Konya'nın geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Konya, her zamanki gibi tek yumruk, baş eğmeyen ve hemen ayağa kalkan illerin başında oldu. Türkiye'nin ve son 14 yıllık süre içinde sayın Cumhurbaşkanımızın gayretlerini engellemek için her yolu deniyorlar. Tüm bu yol ve yöntemlere rağmen Türkiye hala ayakta ve yoluna devam ediyorsa bunda en büyük etken AK Parti teşkilatlarıdır. AK Parti'den başka hiçbir siyasi parti, Türkiye'nin yer yerinde örgütlü değildir. AK Parti'nin olmadığı bir siyasi denklem de asla düşünülemez. Siyasi hayatlar içerisinde elbette inişler ve çıkışlar olur. 7 Haziran akşamında elbette yüksek bir oy oranımız vardı. Ancak moralimiz bozulmasın diye Konyalı kardeşlerimizin gösterdiği gayret hiçbir zaman zihnimden çıkmayacak. Eğer Ankara'daki balkon konuşmamda moral bozukluğu olmadan o konuşmayı yapabildiysem bunun sebebi Konya'dan Ankara'ya gitmiş olmamdır."

Toplantıya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı. 

davutoglu-2-002.jpg

davutoglu-1-001.jpg

Davutoğlu, daha sonra cuma namazını kılmak üzere kent merkezindeki Hacıveyiszade Cami'sine geldi. Burada namaz çıkışı Davutoğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Davutoğlu, vatandaşların sevgi gösterilerine, "Cumanız mübarek olsun, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın." karşılığını verdi.