Dayısını öldüren gece bekçisinin yargılanmasına başlandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde tartıştığı dayısını beylik tabancasıyla öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Emrullah Karslı, hakim karşısına çıktı
Dayısını öldüren gece bekçisinin yargılanmasına başlandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Karabağlar ilçesinde tartıştığı dayısını beylik tabancasıyla öldüren gece bekçisinin yargılanmasına başlandı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Emrullah Karslı ve avukatı ile öldürülen Vedat Daştan'ın eşi Funda Daştan hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen sanık Karslı, alacak meselesinden dolayı teyzesinin annesini telefonla sürekli rahatsız ettiğini, konuya daha sonra dayısı Daştan'ın da müdahil olduğunu savundu.

Dayısının kendisini tehdit ettiğini ileri süren Karslı, şöyle konuştu:

"Telefonda ve yüz yüze görüşmelerimizde bana ağır küfürler etti. Bu hakaretlere rağmen arkadaşımın tavsiyesiyle dayımla uzlaşmak için çaba gösterdim. Olay günü akşama doğru mahalledeki sağlık ocağında buluştuk. Dayım burada da bana küfür etti. 'Dayı neden sürekli küfür ediyorsun' diye sorduğumda yine küfretti. O küfür edince tabancamı çıkartıp ayaklarına doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Yere düşünce kendime geldim. Sonra ambulansın yanaştığını gördüm. Orada ambulansın komuta merkezi varmış, oraya yöneldim ve sürücüye yaralı olduğunu söyledim."

Sanık Karslı, olayın ardından karakola giderek silahıyla teslim olduğunu anlattı. Pişman olduğunu belirten Karslı, "Böyle bir olayın olmasını istemezdim, suçsuzum. Öncelikle beraatimi, mahkeme aksi kanaatteyse lehime olan hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini talep eriyorum." dedi.

Funda Daştan ise sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya da müdahil olmak istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Karslı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 17 Kasım 2018'de, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde gece bekçisi olarak görev yapan Emrullah Karslı, tartıştığı dayısı Vedat Daştan'ı (36) beylik tabancasıyla öldürmüştü.

Karslı hakkında, "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: