DEAŞ'ın bombaladığı evin enkazından 22 ceset çıkarıldı

Musul'da yaklaşık bir ay önce DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırısı sonucu çöken bir evin enkazından 22 ceset çıkarıldı.
DEAŞ'ın bombaladığı evin enkazından 22 ceset çıkarıldı

Irak'ın Musul kentinde, yaklaşık bir ay önce terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısı sonucu çöken bir evin enkazından 22 cesedin çıkarıldığı bildirildi.

Ninova İl Konseyi üyesi Hüsameddin el-Abbar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sivil savunma ekiplerinin Musul'un doğusundaki Es-Semah el-Ula Mahallesi'ndeki bir evde 4'ü çocuk 6'sı kadın 22 kişinin cesedine ulaşıldığını belirtti.

Evin yaklaşık bir ay önce DEAŞ militanlarının yüksek miktarda patlayıcı madde taşıyan araçla düzenlediği intihar saldırısı sonucu çöktüğünü ifade eden Abbar, cesetlere bölgede yapılan arama tarama çalışmaları sırasında ulaşıldığını söyledi.

Abbar, enkaz altında arama çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Öte yandan, Terörle Mücadele Birimi yetkililerinden Subhi el-Mesud, Et-Temim Mahallesi'nde 2 sivilin bir bombanın infilak etmesi sonucu yaralandığını açıkladı.

Mesud ayrıca, Haşdi Şabi milislerinin kentin batısındaki Tel Abta kasabası ile çevresinde yaşayan 4 bin 500 kişiyi Kayyara nahiyesine naklettiğini bildirdi.

Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydedilirken, güney ve kuzey kesimlerinde DEAŞ saldırıları bu ilerleyişi engelliyor.