Dede mesleğini günümüze taşıdı

Konya’nın en eski esnaflarından biri olan Gümüş Tuhafiye, 35 yıldır vatandaşın kafasını sıcak, görüntüsünü şık tutuyor. Tunahan Yüzak, uzun yıllardan bu yana fiyatlarda bir değişme olmadığını ve şapka satışlarının her zaman ilgi gördüğünü belirtti.
Dede mesleğini günümüze taşıdı

Gümüş tuhafiyeyi 35 senelik esnaf olarak dayısıyla birlikte işlettiğini kaydeden Tunahan Yüzüak, “Şapkacılık dededen gelme bir meslek, dedem bize aktardı. Dededen dayıya geçti dayıyla birlikte de şuan yapıyoruz.  Genelde bilinen bir esnafız. Hemen hemen Konya’da tekiz bu işte. Çeşidimiz güzel. Dükkan yerimiz güzel. İnsanlar genel olarak memnun kalıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“RAMPALI ÇARŞININ EN ESKİ ESNAFIYIZ”

Mevsimine göre şapka sattıklarını vurgulayan Yüzak, Yazın yazlık şapkalar, kışın kışlık şapkalar. Kışlığın envayi çeşidi var. İnsanlar her çeşit şapkayı tercih edebiliyorlar. Genelde kışın koyu renkli şapkalar tercih ediliyor. Yazın açık renkler tercih ediliyor. Uzun yıllardan bu yana fiyatlarda pek bir değişiklik olmadı. Mesela bereler 5 lira ile 20 lira arasında yazlık şapkalar da aynı 5 lira ile 20 lira arasında 3 aylık çocuktan büyük insanlara kadar her çeşit şapkamız var aranan her şey biz de mevcuttur. Genelde İstanbul’dan geliyor bu şapkalar. Güler yüzümüzle tanınmış bir esnafımız. Biliniyoruz. Ve rampalı çarşının en eski esnafıyız. Güvenilir bir kaliteye sahibiz.” şeklinde konuştu. Vatandaşların en çok çocuklar için şapka almaya geldiğinin bilgisini veren Yüzüak, Çocuklar için de kaşkol bere eldiven tarzında takımlarımız var. Onlar daha rövanştadır. Hem fiyatları uygundur hem daha kalitelidir. Takımlarımız da 25 lira ve 45 lira arasındadır. Çocuklara hitap eden çok güzel şapkalardır bunlar. Hayvan figürlü. İçi Polarlı dışı yünlü şapkalarımız.  Daha sıcak tutuyor.” diye konuştu.

7-1-2-052.jpg

 “ÖNEMLİ OLAN NE KADAR KALİTEYE SAHİP OLDUĞU”

Ertuğrul dizi başladığından bu yana insanların çok fazla börk şapkalarını da tercih ettiğini belirten Yüzak, insanların bunu dışarıda çok fazla takmadığını evde süs olarak kullandıklarını da dile getirdi. Son olarak fiyat konusuna da değinen Yüzak, “Bebekler için şuan neredeyse 50 modelimiz var. Bunların üçer dörder tane renkleri var. Aynı şekilde erkek berelerinde 20 30 model vardır. Hepsinin ikişer üçer renkleri var. Eldiven deseniz belki 100 model çıkar. Bunların hepsinin beşer altışar tane renkleri var. Ben insanlara içi polar dışı yün şapkaları öneriyorum. Çünkü hem güzel hem de gerçekten çok sıcak tutuyor.  Büyükler için de takımlarımız var onların fiyatları da 354 lira ve 55 lira arasında. Erkek de yine aynı şekilde 35 45 55 arasında. Birkaç müşterim var sadece süs için şapka alıyorlar. Sadece görünüş olarak hoşuna gittikleri için. Ama her şeyden önce önemli olan bir şapkanın ne kadar kaliteye sahip olduğudur.” diyerek sözlerine son verdi. •SÜMEYRA KENESARI