Dede: Türkiye bize barış, refah ve sevgi getirdi

Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Dede, "Biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti bize yardım etti destek verdi. Türkiye burada ihtilal yapmıyor tahrir yapıyor. Türkiye bize barış, refah ve sevgi getirdi." dedi.
Dede: Türkiye bize barış, refah ve sevgi getirdi

Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede, "Biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti bize yardım etti destek verdi. Türkiye burada ihtilal yapmıyor tahrir yapıyor. Türkiye bize barış, refah ve sevgi getirdi." dedi.

Dede, Türkiye'de yaşayan Suriyeli Arap, Türk ve Kürtlerden oluşan bir grupla Suriye'nin Cerablus bölgesine geçerek, buradaki vatandaşlarla sohbet etti.

Çocuklara Suriye ve Türkiye bayrağı ve çeşitli oyuncaklar hediye eden heyet daha sonra basın açıklaması için Şehitler Meydanına geçti.

Heyet adına konuşan Dede, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan operasyonun başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Türkiye'den 'Fırat Kalkanı Harekatı'nı heyecanla takip ettiklerini belirten Dede, başta Cerablus kenti olmak üzere bazı köylerin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının kontrolüne geçtiğini sevinçle karşıladıklarını ifade etti.

"Fırat Kalkanı Harekatının bütün Suriyeyi kapsamasını istiyoruz"

Heyetlerinin içinde Türk, Kürt ve Arap kardeşlerinin yanı sıra Hristiyan arkadaşların da bulunduğunu vurgulayan Dede, şöyle konuştu:

"Biz buraya Özgür Suriye Ordusu'na teşekkür etmeye geldik. Türkiye ve Suriye kardeştir, biz bir milletiz. Devletlerin çizdiği bu haritalar bizim kardeşliğimizi ayırmayacaktır. Suriye'de iç savaş başladığı andan itibaren Türkiye açık sınır siyaseti uyguladı. 4 milyon Suriyeliyi bağrına bastı. Biz muhacir olduk. Türkiye bize ensarlık yaptı. Biz şimdi geldik buraya çünkü Fırat Kalkanı Harekatına destek vermek istiyoruz. Bu harekatın yalnız Cerablus'u kapsamasını değil, Membiç, Bab ve Halep kentleri yanında bütün Suriyeyi kapsamasını istiyoruz."

Batı medyasının söz konusu harekatı yanlış değerlendirdiğini dile getiren Dede, şöyle devam etti:

"Batı medyası, Fırat Kalkanını Harekatını bir ihtilal gibi gösteriyor. Ama biz Suriyeli Araplar, Türkmenler ve Kürtler olarak 6 yıl sonra dost ve düşmanımızı bildik. Biz şimdi biliyoruz kim bizi bağrına bastı, kim bizi vurdu, bunların hepsini biliyoruz. Biz biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti bize yardım etti, destek verdi. Türkiye burada ihtilal yapmıyor tahrir yapıyor. Türkiye bize barış, refah ve sevgi getirdi."

Dede, terör örgütü PKK ve onun Suriye'deki uzantısı PYD'nin bölgedeki Kürtleri asla temsil etmediğini sözlerine ekledi.