Della Miles Bağcılar'da sokak iftarında

ABD'li şarkıcı Della Miles, Bağcılar’da "Gönül Sofraları" adı altında geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarına katıldı
Della Miles Bağcılar'da sokak iftarında

İSTANBUL (AA) - Kısa bir süre önce Müslüman olan Amerikalı sanatçı Della Miles, Bağcılar’da "Gönül Sofraları" adı altında geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarına katıldı.

Azerbaycan Dostluk Parkı'ndaki etkinlikte, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın misafiri olan Miles, 3 bin 500 kişiyle iftar yaptı.

Etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Della Miles, İslam'ı kabul ettikten sonraki ilk Ramazanı ve ilk oruçları olduğunu belirterek, "Sadece çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Burada olmak çok güzel." dedi.

Miles, Bağcılar'da olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Allah yaptığımız tüm ibadetleri kabul etsin. Sizleri çok seviyorum. Herkese hayırlı iftarlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- "Burada herkes bir vücut gibi sanki"

Heyecanlı olduğunu aktaran Miles, "Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Bütün dünyayı dolaşıyorum ama böyle bir sahne hiç görmedim. Burada herkes bir vücut gibi sanki. Burada çok güzel çocuklar var, eğer çocuklar varsa sevgi de var demektir." şeklinde konuştu.

Miles, Avrupa'yı seyahat ettiğini ve konserler verdiğini ifade ederek, "Türkiye'yi gezmek istiyorum, planım var. Hatta 14 Haziran'da burada bir albümüm çıkacak. Türk mutfağını çok seviyorum. 'Adana Kebabı' ise favori Türk yemeğim." ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Miles'i Bağcılar'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını aktararak, "Ramazan ayının güzelliği de burada. Sadece Türkiye'de değil Tüm İslam coğrafyasında oruç gibi güzel bir ibadetle devam ediyor." dedi.

Çağrıcı, Della Miles'e teşekkürlerini ileterek, Müslüman olduktan sonraki ilk ziyaretlerini Türkiye'ye yapmış olmasının ve ilk ramazanını Bağcılar'da kendileriyle geçiriyor olmasının ise ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Ramazan ayında herkesin aynı sofrada buluşabildiğine dikkati çekerek, "Herkesin ortak bir paydası var o da Ramazan. Ramazan, bugün buranın güzelliklerini oluşturuyor. Çocuğuyla, genciyle 7'den 70'e herkesin iftar saatini bekliyor olması ayrı bir güzellik. Ben Della Miles'e tekrar burada olduğu için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Miles, vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

- Della Miles

Soul-Rock müziğinin önde gelen isimlerinden olan Miles, Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapmıştı.

Bir yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve Dalyan'da çiftlik hayatı süren Miles, kısa süre önce Müslüman olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir programda tanıştığı Miles’ı Müslüman olduğu için tebrik etmişti.

Kaynak: