Demba Ba ve Ersan Gülüm 6 aylığına kiralanıyor

Siyah-beyazlılar transferin bitmesine sayılı günler kala Demba Ba ve Ersan Gülüm'ü kadrosuna kattı.
Demba Ba ve Ersan Gülüm 6 aylığına kiralanıyor

Beşiktaş'ın Çin'e gönderdiği Demba Ba, önümüzdeki pazartesi günü Beşiktaş için sağlık kontrolünden geçecek.

Taraftarın adına şarkılar yazdığı Senegalli golcünün ayağı kırılımış ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Yaklaşık 1 ay önce bireysel antrenmanlara başlayan Demba Ba, pazartesi günü sağlık kontrollerinden geçerse Beşiktaş'a bedava transfer olacak. Çin Futbol Federasyonu'nun aldığı karar doğrultusunda yabancı futbolcu sayısından değişikliğe gitmişti. Carlos Tevez'i kadrosuna katan Shenhua, Demba Ba'yı gözden çıkarmıştı.

2014 yılında Chelsea'den Beşiktaş'a 6 milyon euroya transfer olan Demba Ba, Siyah-Beyazlı forma altında 44 maçta 27 gol atarken 7 de asist yapmıştı. 2015 yılının yaz transfer döneminde ise Çin'in Shanghai Shenhua takımına 13 milyon euroya transfer olmuştu.

Çin'de oynayan her iki futbolcunun da tekrar Beşiktaş'ta oynama isteği üzerine harekete geçen Yönetim, eski stoperi Ersan Gülüm'ü 6 ay kiralarken, eski golcüsü Demba Ba'nın da sağlık raporlarını incelemeye aldı.

Raporların incelenip sonra sağlık kurulunun onay vermesi halinde Senegalli ile de 6 aylık imza atılacak.

Her iki futbolcunun da bir kaç gün içinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Demba Ba'da da sorun çıkmazsa Siyah-Beyazlılar bu iki oyuncu ile ara transfer dönemini kapatacak.

Kaynak: Fanatik