Demirel'in 'fötr'leri hazır

SDÜ Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümünün birinci yılında dağıtılmak üzere seramikten hazırlanan 3 bin fötr şapka, tamamlandı.
Demirel'in 'fötr'leri hazır

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümünün birinci yılında dağıtılmak üzere seramikten hazırlanan 3 bin fötr şapka, tamamlandı.

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Haziran'da geçen yıl hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in ölümünün birinci yılı olduğunu hatırlattı.

Demirel'in ölüm yılında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Ünal, bu kapsamda Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezinde de 3 ay önce Demirel ile özleşmiş fötr şapkayı seramikten üretmeye başladıklarını kaydetti.

Şu anda üretimi tamamladıklarını ve 3 bin fötr şapkanın hazır hale geldiğini ifade eden Ünal, şapkaların Demirel için düzenlenecek anma programında dağıtılacağını sözlerine ekledi.