Demirkol: "Bu görülmemiş bir şey! Vallahi bravo"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a övgüler yağdırarak, "Ali Koç inanılmaz şeyler yapıyor. Şahsi servetinden aktarıyor. Bu görülmemiş bir şey. Vallahi bravo. Bu çok bildiğimiz bir şey değil." diye konuştu.
Demirkol: "Bu görülmemiş bir şey! Vallahi bravo"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında sporun gündemini değerlendirdi. 

"Holding taktikleri futbola girdi"

Cocu ile ilgili beklenen haber geldi. Fenerbahçe, antrenörünü aradı ve bulunca işi bitirdi sonucu çıkar mı? Bunları anlatmak lazım. Otobüs konusuyla ilgili, ”Bu bir ceza mı, oyuncuları korumak için mi yapıldı?” diye sorgulamıştık. Daha sonra ceza olmadığı yönünde haberler çıktı. Bazı şeyleri anlatmak gerek. Bunu yapıp, oyunculardan ne tepki gelecek diye bakılmış olabilir. Holding taktikleri futbola girdi.

"Yanal geldikten sonra kadro dışı kalan oyuncular geri dönecek" haberi üzerine...

Ali Koç, Volkan dışındaki oyuncularla ilgili çok netti. Dışarıya net bir şekilde bıraktığınız oyuncuları geri çağırdığınızda içerideki hava da değişebilir. Olumsuz anlamda söylüyorum bunu. Volkan ile anlaşma yapılıp yapılmayacağı konusunda uzun süre beklendi. Bundan sonra yeni bir başlangıç olarak bakmak lazım. “Bundan sonra her şeyi bir kenarda bırakıyoruz” denilebilir. Bu hayatta olan şeyler. Kriz yönetimi planla yapılıyor. Bu önemlidir.

Ali Koç'a övgü

Fenerbahçe’de manevi iflas olmaz. Maddi iflas olabilir. Bunun önüne geçmek için Ali Koç inanılmaz şeyler yapıyor. Şahsi servetinden aktarıyor. Bu görülmemiş bir şey. Vallahi bravo. Bu çok bildiğimiz bir şey değil. 48 yaşındayım, Fenerbahçe’nin dibe vurduğunu çok gördüm. Puan olarak değil ama hiçbir çıkış yolunun olmadığı dönemler gördüm. Başkanlar geliyor, hocalar geliyor… 80li yıllar böyle geçti. Büyük takımlar bunları yaşarlar. Diğer büyüklerin de sıkıntılı olduğu dönemler var. Manevi iflas olmaz. Maddi olarak da olacak gibi görünmüyor. Ali Koç, anormal, sıra dışı bir destek veriyor.

"Jailson, Fenerbahçe'nin vazgeçilmez oyuncusu oldu"

Bu akşam 3 maçta 9 puan çok iyi olur. Jailson’un yokluğu da Fenerbahçe’yi etkiliyor. Takımın vazgeçilmez oyuncusu oldu. Varlığı ve yokluğu arasında yüzde 1 milyonluk fark oluşuyor. O pozisyon önemli bir pozisyon. Herkesin ipini bağladığı yer. Çapa demiştim, bununla bazı teknik adamlar dalga geçti ama… Bu pozisyon önemli. Mehmet Topal, Fenerbahçe standardından düştü. Bunu üzülerek söylüyorum. Bence savunmada da oynayabilir. Yanal’ın takımının en önemli 2 oyuncusundan biriydi. Söz konusu pozisyondaki oyuncu, savunma yaparken hücum, hücum yaparken de savunma yapar.

Yanal yorumu

Ersun Yanal çok iyi izler bıraktı. Erken bir şampiyonluk yaşandı. Dışarıdan bakıldığında Yanal’ın gönderilişinde herkesin tadı kaçtı. Aziz Yıldırım, o dönemlerde bir röportaj verdi. “Bütün futbolculara sordum. 1 kişi hariç herkes, gitsin dedi” demişti. Herkesin hevesi Yanal konusunda kursağında kaldı. Hep iyi anılar var. 2-3 maç kaybedince, “Yahu yine mi olmadı?” diyebilirler. Bursa maçında geri dönüş yapmıştı mesela Fenerbahçe… Bu kadroyla onu yapabilir mi? Soru işareti.

"Omurgaya yapılacak 3 transfer çok şeyi değiştirebilir"

Yanal elbette transfer ister. Ama beklenen; var olan oyuncuların performansını yukarıya taşımak. Omurgaya yapılacak 3 oyuncu transferi çok şeyi değiştirebilir. Omurgadaki beşli ya da altılıyı kuran şampiyon olur. Galatasaray’ın öyle bir omurgası vardı. O şekilde bitirdiler işi. “Şampiyon bile olabilir miyiz” diyen duydum. 10 ya da 11.sırada ligi bitirmeyi taraftar başarı mı sayar?