Demirtaş kayyum korkusuna karşı "seçim" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP'li belediyelere yönelik eleştirilere ilişkin, "Gerçekten halkın belediyelerimizden şikayetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım." dedi.
Demirtaş kayyum korkusuna karşı "seçim" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması dolayısıyla vakfa gerçekleştirdiği ziyarette, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazetecilerin, dokunulmazlıklara ilişkin sorusu üzerine Demirtaş, tutuklananların kullanacağı ortak savunma metninin basına servis edileceğini belirtti.

Savcılıklarda ve mahkemelerde bu metin dışında hiçbir soruya cevap verilmeyeceğini ifade eden Demirtaş, belgenin siyasi bir tutum belgesi olduğunu kaydetti.

"Milletvekilleri ifade vermeye gitmeyecek"

HDP'li iki milletvekilinin savcılığa davet edildiğini hatırlatan Demirtaş, "Muş Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik, telefonla davet edildiler, arkadaşlarımız ifade vermeye gitmeyeceklerini belirttiler. Şu an başka davet, tebligat alan milletvekilimiz yok." dedi.

"Seçimi yenileme kararı alalım"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin grup toplantısında HDP'li belediyelere yönelik sözlerinin ve yeni düzenlemelerin sorulması üzerine Demirtaş, "Belediyelerimizle ilgili tümüyle bir iftira kampanyası yürütüyorlar. Kendilerine teklifimiz şudur, gerçekten halkın belediyelerimizden şikayetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım." yanıtını verdi.