Demirtaş: 'Seçim kampanyamızı durdurmayacağız'

Demirtaş: 'Seçim kampanyamızı durdurmayacağız'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan olaylardan dolayı seçim kampanyalarını durdurmayacaklarını belirterek, “Seçim kampanyamızı durdurmuyoruz fakat büyük mitinglere gerek kalmayabilir diye düşünüyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Binali Korkmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Yüreğinde insani değerler adına kırıntı taşıyan herkes bu acıyı elbetteki hissediyor. Halkın bu acıyı ortaklaştırması, bu tabloyu ortaya çıkarması açısından umut vericidir. Asıl sığınmamız gereken, bizi bir arada tutan şey bu duygudur. Taziyelerde acılarda ortaklaşmak ve acılar arasında ayrım, cenazeler arasına ayrım koymamak her zaman savunduğumuz temel duygudur. Bu gün de bunu görüyor, yaşıyor olmak bizi geleceğe dair umutlandırıyor. Bütün bu saldırıları, katliam politikalarını boşa çıkaracak şey de bu duygudur” dedi.

Aileleri ziyaret ettiğinin belirten Demirtaş, “3 gün yasımız vardı. Ulaşabildiğimiz ailelerle acılarımızı paylaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Mitinglerin yapılıp yapılmayacağı konusunda sorulan bir soruyla ilgili Demirtaş, “Merkez yürütme kurulumuz karar alacak. Bütün şehirlerde 10 binleri 100 binleri toplayıp insanları yormanın bir anlamı yok. Seçimin coşkusu, atmosferi yok. Bu acı içinde nasıl bir seçim yapılabilir ki. Seçimden bu yana bine yakın insan kaybettik. Hiçbir şey olmamış gibi davranabilir miyiz? Miting hususunu gözden geçireceğiz. Seçim kampanyamızı durdurmuyoruz, fakat büyük mitinglere gerek kalmayabilir diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı.