Demirtaş'la gizli görüşme

Avrupa'ya çıkarma yapan HDP Eş Başkanı Demirtaş, dün Avusturya'nın başkenti Viyana'daydı. Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ile Hofburg Sarayı'nda görüşen Demirtaş'a üst düzey ağırlama dikkat çekti.
Demirtaş'la gizli görüşme

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'le bir araya geldi. Fischer, Hofburg Sarayı'nda kabul etti.

Viyana'daki görüşmeye HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, HDP Avrupa Temsilcisi Eyyup Doru ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de katıldı. Söz konusu görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Avusturya Parlamentosu'nda Yeşiller Partisi üyesi Berivan Aslan, Avusturya Cumhurbaşkanı ve Fischer ve Demirtaş ile yaptığı selfie dikkat çekti



"Biz o koltuklara oturacağız"

Avusturya'nın başkenti Viyana'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, partisinden milletvekillerin geçici seçim hükümetinde görev almasıyla ilgili, "Bakanlıklar AK Parti'nin tapulu malı değil niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız" şeklinde konuşmuştu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, Türkiye'de her gün asker, polis, sivil ve çocukların öldüğünü, bunları durdurmak için çabaladıklarını ancak iktidarı bırakmak istemeyenlerin engel olduğunu ileri sürdü.