Demokrasi mücadelesinde "gazi" oldu

Ankara'da yıllık izinde bulunan Emniyet Müdürü Asım B, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Oran'daki TRT kampüsüne giderek, askerlerin yakalanması için mücadele etti.
Demokrasi mücadelesinde "gazi" oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece, yıllık izinde olduğu halde Oran'daki TRT kampüsüne giden Emniyet Müdürü Asım B, darbe girişimcileriyle mücadelesi sırasında yaralanarak "demokrasi gazisi" oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yıllık izinde olan Asım B, emniyet müdürü arkadaşları Yücel K. ve Bahattin B. ile Oran'daki TRT kampüsüne giderek yayına müdahale eden askerlere engel olmak için mücadele etti. Asım B, TRT'ye ilk intikal edenler arasındaydı.

Bir polis memuruyla koordine olarak etrafta ne kadar asker olduğunu tespit eden Asım B, bu arada olay yerine gelen emniyet müdürü arkadaşları Yücel K. ve Bahattin B. ile TRT'nin kaç kişiyle ele geçirildiğini öğrendi.

Daha sonra vatandaşların da desteğiyle askerle konuşmaya çalışan Asım B. ve arkadaşları, askere "İhtilalin yanlış olduğunu, vatana ihanet olduğunu ve bu kalkışmalarının ceza almalarına sebep olacağını" anlattı.

Asım B. ve arkadaşları, İstihbarat Daire Başkanı ve personelinin desteğini de alarak vatandaşlarla askere biraz daha yaklaştı.

Kargaşa sırasında bir vatandaş ve polis memuru ile TRT'ye girmeye çalışan Asım B. de vuruldu.

Ardından vatandaş ve polisler, TRT'ye girdi. Asım B. ise gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tedavisi tamamlanan Asım B'nin bugün taburcu edileceği öğrenildi.