Demokrasi nöbeti sürüyor

Demokrasi nöbeti sürüyor

Türkiye’ye yapılan darbe girişimi sonrası meydanlara akın eden halk nöbete devam ediyor. Konyalıların toplandığı Mevlana Meydanı’nda da kutlu direniş sürüyor. Darbeye teşebbüsün beşinci gününde Konyalılar yine gözünü kırpmadan gece nöbetinde bulundu. Biz de Mevlana Meydanı’nda vatandaşın nabzını tuttuk.

“feto’nun-neler-yapabilecegini-gorduk”.jpg

“FETÖ’NÜN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖRDÜK”

FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin önümüzdeki süreçte Türkiye’ye hayır getireceğini vurgulayan Mustafa Akgün, “Hayırlıyı hayırsızı Allah bilir ancak ikisi de ondan gelir. Ben bu darbe girişiminin gelecek için hayırlı olacağını ümit ediyorum. Çünkü yaşıtlarımız hatta büyüklerimiz bile darbenin ne olduğunu unutmuştu. Biz artık darbenin nasıl bir şey olduğunu tanımıyorduk. Milletimizin darbenin nasıl kötü bir şey olduğunu görmeleri açısından bu darbe fragmanı bence hayır getirecektir. Bu yaşananları gören vatandaşlarımızın nasıl heyecanlandıklarını, nasıl korktuklarını öğrenmiş olduk. Geçmişte darbe girişimi konusunda hiçbir şey yapamayan vatandaşlarımızın o zamanki pasifliklerinin şuanda borçlarını ödediklerini gördük. 80-90 yaşındaki yaşlılarımızın 16-17 yaşındaki gençlerimizle nasıl direndiğini gördük. Ülkemiz ve milletimiz açısından çok iç açıcı ve huzur verici bir durum. Aynı zamanda ülkemiz Fetullahçı Terör Örgütü’nün nasıl zararlı bir örgüt olduğunu görmüş oldu. Aslında bir nebze de bu örgütü tanımamız açısından iyi oldu. Bu yüzden ben hayırlı olarak görüyorum. Bu kötü günleri atlatacağımıza inanıyoruz. Sadece biber gazı yiyen değil, topun, tankın önüne atlayan gençlerimizi de gördük. Bu yüzden ilerisi için gayet güzel bir durum oldu. Siyasi açıdan bakacak olursak da Fetullahçılar gün yüzüne çıkarak pisliklerini göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

“eski-karanlik-gunlere-donmekten-kurtulduk”.jpg

“ESKİ KARANLIK GÜNLERE DÖNMEKTEN KURTULDUK”

 “Halkımızın birliğiyle darbe girişiminin başarısız olması çok isabetli oldu” diyerek açıklamalarına başlayan Adem Karadağ, “Allah’ım bu yapıya mensup insanlara göz açtırmasın inşallah. Biz arazide çalışıyoruz. 15 Temmuz gecesi olaylar yaşandığı sırada uyumuştum ben. Kardeşim gelip darbe teşebbüsü var dedi ve beni uyandırdı. Bir anda televizyonu açarak ayrıntıları öğrenmeye çalıştık. Daha sonra sabaha kadar da uyuyamadık zaten. Çok zorlu bir gece yaşadık. Halkımız artık bilinçli davranıyor. En güzelini yapıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara akın ettik. Eğer bunu yapmamış olsaydık eski karanlık günlerimize geri dönecektik. Askeri yapının içerisindeki paralel yapıya mensup insanların kolay kolay tamamen temizleneceğini düşünmüyorum ama inşallah birçoğu bertaraf edilir. Allah hakkımızda hayırlısını versin” şeklinde konuştu.

“turk-milleti-hukumetini-korudu”.jpg

“MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Darbecilerin Türkiye’yi kolay lokma zannettiğini vurgulayan Ayşe Cığal, “Biz bir ve bütün oldukça bu milleti ele geçirmeyi başaramayacaklar. Tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Destek için meydanlara geldik. Kardeşime de söyledim ve birlikte bayraklarımızı alıp milli iradeye sahip çıkmak için buradayız. Vatanımız için milletimiz için burada bulunmak çok önemli. Darbe girişiminin olduğu gece haberi alınca çok üzüldük. Şehitlerimiz için ağladık. İnşallah bu zorlu günler sona erecek. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin” dedi.

“milli-iradeye-sahip-cikiyoruz”.jpg

 

“TÜRK MİLLETİ HÜKÜMETİNİ KORUDU”

“Büyük Türk milleti, büyük Türk halkı iradesiyle kendi seçtiği hükümetini korudu ve darbeyi önledi” diyerek açıklamalarda bulunan Fatih Mehmet Bozabalı, “Darbe haberlerini medya üzerinden öğrendik ve ertesi güne nasıl kalkacağımız konusunda kuşkuya kapıldık. Bir gün sonra ne olacağını büyük karamsarlıkla beklemeye başladık. Elhamdülillah Allah’ın da yardımıyla halkımız bu darbeyi önledi. İletişim güçlendi ve halkımız artık daha da bilinçlendi. Ayrıca vatandaşlarımız özgürlüğe alıştığı için ve kendisine sunulan bu özgür hayatı bırakmamak için darbeye dur dedi. İnşallah devlet yetkililerimiz bir an önce ordumuzdaki bu hainleri tek tek temizleyecektir” şeklinde konuştu.

“bilincli-bir-toplumumuz-var”.jpg

“BİLİNÇLİ BİR TOPLUMUMUZ VAR”

Yaşı itibariyle bu şekildeki darbeleri daha önce de yaşadıklarını ifade eden İhsan Yıldırım, “AK Parti kurulduğu günden bu yana ülkemizde çok şey değişti. İnsanlar bilinçlendi. Teknoloji ve haberleşme gelişti. Eskiden ordu hükümete el koydu denildiğinde kimse sokağa çıkamazdı. Şimdi demokrasiye sahip çıkma adına bilinçli bir toplumumuz var. Bu şekilde bir tepki verdik. Bundan sonra önümüz açık. Ferasetli bir toplumuz. Birleşme adına önemli aşamalar kaydettik.  Bu FETÖ örgütünün darbe planı yıllardır vardı. Bu yıl girişimde bulundular ama başarısız kaldılar. Şimdi devlet büyüklerimize düşen görev bu paralel yapıya mensup insanları tüm kurum ve kuruluşlardan def etmektir. Biz çocuklarımıza güzel bir vatan teslim etmek istiyoruz. Bu yapının elebaşları, generalleri içeri alınmaya başladı. Üstleri tamamen temizlendikten sonra alt tabaka artık böyle bir girişimde bulunamaz. Halk da buna izin vermez. Bu arada hepimize vebal düşüyor. Korkmak çekinmek yok. Bu insanlarla ilgili bildiğimiz ne varsa kamuoyu önünde söylemeliyiz” dedi.

“tum-dunya-milletimizin-birlikteligini-konustu”.jpg

“TÜM DÜNYA MİLLETİMİZİN BİRLİKTELİĞİNİ KONUŞTU”

Milli birliktelikle tüm zorluğun üstesinden geleceklerini söyleyen Sabri Ural, “Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde oldukça daha büyük badirelerin üstesinden gelir. Daha önemli başarılara ulaşır. 15 Temmuz gecesi haberi öğrendiğimiz andan itibaren Konya meydanlarına indim. Tüm dünya bizim milletimizin birlik ve beraberliğini konuşuyor. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Bir dava, bir inanç uğruna bu insanların bir araya gelmesinden daha iyi bir şey olamaz. Yıllardır ordumuzun içinde hainlerin olduğunu biliyoruz. İnşallah bunlar en kısa süre içerisinde temizlenir. Geçmişin Ebu Cehil’leri şimdinin Fetullahçılarıdır. Şuna inanıyoruz ki davamıza sahip çıktığımız müddetçe rabbimiz inananları üstün kılacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:YENİ HABER