Demokrasi nöbeti tutan halka simit ve ayran ikramı

Aksaray'da demokrasi nöbetinin 14'üncü gününde protokol üyeleri, vatandaşlara simit ve ayran dağıttı.
Demokrasi nöbeti tutan halka simit ve ayran ikramı

Aksaray'da demokrasi nöbetinin 14'üncü gününde protokol üyeleri, vatandaşlara simit ve ayran dağıttı.

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde meydanlara dökülen vatandaşlara STK ve belediyeler tarafından ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında destek veriliyor.

14 gündür Aksaray'da meydanları terk etmeden darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar hükümet meydanını hınca hınç dolduruyor. Ellerinde Türk Bayrağı ve dillerinde tekbirler ile sabah saatlerine kadar meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara bugünde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından simit ve ayran dağıtıldı. AK Parti İl Başkanı Abdulmadir Karatay, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan tarafından vatandaşlara ayran ve simit ikram edildi.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, "Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz yönetim kurulu üyeleriyle bugün vatandaşımıza hem simit hem de ayran dağıtıyoruz. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'dan buyana vatandaşlarımızı meydanı terk etmiyor. Terk etmeye de niyetimiz yok. Vatandaşlarımıza hem belediyemiz hem de sivil toplum örgütlerimiz burada bizimle birlikte vatandaşlarımıza bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılamak adına ayran ile simit dağıtarak destek oluyorlar. Ben çok teşekkür ediyorum. Bu milletimizin dayanışmasının bir örneğidir. Milletimiz nasıl darbeye karşı dayanışma içinde olduysa bugünde ekmeğini. Suyunu, aşını, ayranını paylaşarak bu dayanışmaya en güzel desteği verdiklerini gösterdiler. Başkanımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, meydanlarda birlik ve beraberliğin sürdüğünü belirterek, "Bende Bekir başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün hep birlikte meydanımızdayız. Şu anda vatandaşlarımıza ayran ve simit dağıtıyoruz. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Burada hem belediyemiz olarak hem de sivil toplum kuruluşlarımız olarak halkımızın bulunduğu süre içerisinde rahat olabilmeleri için ikramlar yapılıyor. Nöbetimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız geri dönün diyene kadar burada kalmaya devam edeceğiz ve ikramlarımızda sonsuza kadar devam edecek inşallah" şeklinde konuştu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise, "Bugün vatandaşımın ihtiyaçlarını bir nebzede olsa karşılamak adına buradayız. Standımıza protokol üyelerimizde geldi. Hep birlikte birlik ve beraberlik adına bulunuyoruz. Halkımızı gerçekten tebrik ediyorum. Tabi hiçbir zaman meydanları terk etmediler ve Cumhurbaşkanımız söyleyene kadar terk etmeyeceklerini de gösterdiler. Bizde bu insanlara layık olabilmek için elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Bu kapsamda da simit ve ayran dağıtıyoruz. Bu halk her şeyin en güzeli ve en iyisine layıktır" dedi.

Demokrasi nöbeti tutan halka simit ve ayran ikramı

Kaynak: