Demokrasi nöbetindeki çocuklar ona emanet

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için düzenlenen demokrasi nöbetlerinde katılan animatör Ahmet Şahin, gösteri aracına çevirdiği arabasıyla buradaki çocukları eğlendiriyor.
Demokrasi nöbetindeki çocuklar ona emanet

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için düzenlenendemokrasi nöbetlerinde katılan animatör Ahmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, hemen dışarıya çıktığını belirterek, "Köprünün kapandığını duyunca, 20 günlük bebeğimi de yanıma alıp, hemen Cumhurbaşkanının evinin önüne Kısıklı'ya gittik. Bir İETT aracıyla oraya bariyer yaptık. Daha sonra çocuklarımı eve bıraktım. Kendi aracım büyük olduğu için onu da bariyer yaptım." dedi.

İlerleyen günlerde, aracını Üsküdar Kısıklı Parkı'na koyduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Demokrasi nöbetine gelen çocuklarla birlikte, çocuk şarkıları ve ilahiler söylüyor, dualar ediyoruz. Malum çocuklar da sabaha kadar nöbet tutuyor. Çocuklara yönelik pek alan bulunmayınca gönüllü olarak onların eğlenebilecekleri, alternatif bir program yaptım. Ben bu ülkenin bir evladı olarak, 'üzerime ne düşer ve ne yapabilirim' diye düşündüm. Elimi taşın altına koyup bir şeyler yapmak istedim. Aracımın içinde ses sistemi ve sahne var. Bunu çocuklara yönelik olarak meydanlarda kullanıyorum."

Ahmet Şahin, 15 gün Kısıklı'daki meydanda, son 5 gündür de Saraçhane'de bu işi yaptığını belirterek, "Akşam 19.30'da başlıyorum. Çocuklar gidene kadar programı sürdürüyorum. İnşallah Yenikapı'daki büyük mitinge katılacağım." diye konuştu.

"Çocuklarla iletişim kurmak zorundayız"

Üç çocuk babası olduğunu ve çocuklara yönelik aktiviteleri çok önemsediğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Ben yeni nesillerin bu olayı bilmelerini ve Cumhurbaşkanımızı tanımalarını istiyorum. Adını yaşatmak istediğim için de ikinci çocuğumun adını Recep Tayyip Erdoğan koydum. Çünkü o bizim için, vatanımız için çalışıyor. Vatan demek, namus demek. Namus demek, bayrak demek. Bayrak demek, ibadet edilen yerler demek. Bunların bütünü rızaya erilen yerler demek. Bizler şehitlerimizin adını yüceltmek, bu durumu doğru şekilde aktarmak için çocuklarla iletişim kurmak zorundayız."

Şahin, dünyada Türkiye'ye karşı, yalan üzerine kurulu bir propaganda yapıldığına değinerek, "Ben de yeni nesillere, küçük çapta bir Barış Manço olarak, bu gerçekleri doğru şekilde aktarmaya çalışıyorum. Bu işi gönüllü olarak ve severek yapıyorum. Kimseden bir şey talep etmiyorum."dedi.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'un ardından yalnızca bu organizasyonla ilgilendiğini dile getiren Şahin, bu etkinlikten maddi bir beklentisinin olmadığını ifade etti.

Ailelerinin gözetiminde, Şahin'in gerçekleştirdiği eğlenceye katılan çocuklar, arabadaki sahneye ellerinde bayraklarla çıkarak, "En büyük kim? Allah", "Birsin Allah'ım" gibi ilahiler ile "Ceddin Deden" ve "Yelkenler Biçilecek" marşlarını seslendiriyor.