"Demokrasi nöbeti"ni nöbetleşe sürdürüyorlar

"Demokrasi nöbeti"ni nöbetleşe sürdürüyorlar

Nevşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için her akşam Diriliş Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, kurdukları çadırlarda sırayla dinlenerek "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Kentte binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı doldurup, darbecileri ve terör örgütlerini lanetlerken bazı vatandaşlar da alana kurdukları çadırlarda, yerlere serdikleri kilim ve hasırların üzerinde sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyişlerini sürdürüyor.

Semaverde çay demleyerek gündeme dair sohbet eden vatandaşlar, alanda Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyor.

Meydandaki nöbete her gün iş çıkışı katıldığını söyleyen Tunar Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla birlikte alana kurdukları çadırda sabaha kadar sırayla dinlenerek nöbete devam ettiklerini belirtti.

İnsanları meydanlarda toplayan en önemli unsurun vatan sevgisi olduğunu aktaran Çalışkan, "Sadaka kazayı belayı def eder denir, milletçe Suriye ve İslam coğrafyasına yapılan yardımlar belayı def etti. Buradaki insanlar hiçbir şahsi menfaati olmadan vatan sevgisi nedeniyle bir araya geliyor. Çadırları kurduk nöbetleşe uyuyarak dinleniyoruz." diye konuştu.

daldiken-2.jpg

"15 Temmuz gecesi ailemizle helalleşerek evden çıktık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "evinize dönün" çağrısı yapıncaya kadar meydanlarda nöbete devam edeceklerini ifade eden Fatih Uğurlu da gündüz işyerinde gece ise meydanda bekleyişlerini sürdüklerini anlattı.

Türk milletinin Osmanlı ruhunu yeniden yaşamaya başladığına inandığını dile getiren Uğurlu, "15 Temmuz gecesi ailemizle helalleşerek evden çıktık, başkomutan 'evinize dönün' diyene kadar dönmeyeceğiz. Yorulan arkadaşlar çadırda uyuyup dinleniyor. Sırayla nöbet tutarak meydanı boş bırakmıyoruz." dedi.

daldiken-1.jpg

Hukuk fakültesi öğrencisi Ahmet Daldiken de darbe girişiminin ardından halkın tankların karşısına dikilerek gösterdiği kahramanlığın farklı siyasi görüşteki insanlar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, meydanda çeşitli görüşteki insanlarla omuz omuza vatan uğruna nöbet tuttuklarını söyledi.

Sabaha kadar bekleyişlerini sürdürdüklerini dile getiren Daldiken, yere serdikleri kilimlerin üzerinde sohbet halkaları oluşturarak vatan sevdalılarıyla tanışıp değerlendirmelerde bulunduklarını anlattı.

nobet-001.jpg

Daldiken, şöyle devam etti:

"Atlattığımız sorunun bereketinden faydalanmaya çalışıyoruz. Başkomutan 'evlerinize dönün' diyene kadar gündüz iş yerinde gece meydanlardayız. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak inşallah sonu iyi olacak. MHP’li ve ülkücü kardeşlerimizle AK Partili kardeşlerimiz birbirlerinin davalarını bu vesileyle daha da sahiplendi. Bu şekilde safları daha da sıklaştırıyoruz. Bir elimizle Rabia diğer elimizle farklı partilerin işaretlerini yapıyoruz. Birbirimizi ve davamızı daha da sever hale geldik. Kim ne oyun çevirirse çevirsin bu vatan, bu memleket bizim."

Gece boyunca çevredekilerin katılımıyla sohbetler yaptıklarını aktaran Daldiken, okudukları kitaplardan da ders çıkarmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.