Demokrasi şehidi arkasında 4 yetim bıraktı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 4 kız çocuğu babası İnci, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Demokrasi şehidi arkasında 4 yetim bıraktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan biri 10 aylık 4 kız çocuğu babası Murat İnci, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde başına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu şehit olan 42 yaşındaki mobilyacı Murat İnci için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Malatyalı Şehit İnci'nin cenaze namazı, öğle namazının ardından Ankara Müftüsü Mefail Hızlı tarafından kıldırıldı. İnci, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Yakınlarının verdiği bilgiye göre, Siteler'de mobilyacılık yapan İnci, 16 yaşındaki Hümeyra, 12 yaşındaki Melike, 6 yaşındaki Melisa ve 10 aylık Mira Nur isimli 4 kızı ve eşi Meryem İnci ile 15 Temmuz'da Mamak'ta bir akrabasının düğününe gitti.

Darbe girişimi olduğu haberini alan İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak vererek darbecilere karşı durmak için önce ailesini evine bıraktı ve ardından sokağa çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı önüne gelen İnci, başına bir şarapnel parçası isabet etmesi sonucu şehit oldu.

İnci'nin bir akrabası, milletin meydanlara, sokaklara çıkmasıyla Türkiye'nin belki de 20 yıl geriye gitmesinin önüne geçildiğini belirterek "Biz gurur duyuyoruz onunla. Bizim çocuklarımızın yarınlarını kurtardılar. Tüm cenaze sahiplerine başsağlığı diliyoruz. Devlet büyüklerimizden tek isteğimiz idam kararı çıkartmaları." diye konuştu.