Demokrasi şehidinin oğlundan senaryo söylentilerine tepki: “Hakkımızı helal etmiyoruz”

15 Temmuz'da FETÖ'ye bağlı bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sırasında şehit olan Malatyalı Zekeriya Bitmez'in oğlu Cihat Bitmez,...
Demokrasi şehidinin oğlundan senaryo söylentilerine tepki: “Hakkımızı helal etmiyoruz”

15 Temmuz'da FETÖ'ye bağlı bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sırasında şehit olan Malatyalı Zekeriya Bitmez'in oğlu Cihat Bitmez, kalkışmanın senaryo olduğunu söyleyenlere tepki göstererek, "Bunları ibretle izliyorum ve bunlara hakkımı helal etmiyorum hiçbir şekilde" dedi.

Cihat Bitmez, babası gibi 237 vatan evladının canını hiçe sayarak tankların ve tüfeklerin önünde durduğu darbe girişimini halen bir tiyatro diyerek geçiştirenlere tepki gösterdi. Bitmez, darbe haberini alır almaz İstanbul'daki babasını aradığını belirterek "Çünkü onun dışarıya çıkacağını biliyordum. Kendisi telefonda bana "Atatürk havaalanına gidiyorum yoldayım, tanklar var" dedi. Ben de "Baba gitme seni de vururlar" dedim. O da bana "Oğlum ben çok çok şehit olurum, siz de durmayın dışarıya çıkın ve bu vatanı bu şerefsizlere bırakmayın" dedi. Zaten son konuşmamız bu oldu. Ondan sonra bir daha kendisine ulaşamadım. Ben babam kendini korur, tehlikeye atlamaz diye düşündüğüm için o saatlerde açıkçası kardeşimin derdine daha fazla düşmüştüm. Ama şehit olan babam oldu. Başta babam olmak üzere bütün şehitlere Allah rahmet etsin ve Allah bu millete bir daha böyle günler yaşatmasın. Bizim devletimizden tek isteğimiz adil olunması ve bu şerefsizlerin en ağır ceza ile cezalandırılmasını sağlamasıdır. Benim verdiğim vergi ile bu adamlar içeride yaşamasın. Ama gerçekten suçsuz olan insanların ayrılması önemli, adaletli olunması lazım" şeklinde konuştu.

"Bayraklarına ve devletlerine sahip çıksınlar"

Bitmez, "Bugün bazıları o kadar çok şeyler söylüyor ki, yok senaryoydu, yok şuydu, yok buydu diye. Bunlar nasıl insanlar ben anlamıyorum gerçekten, bu durum beni çok yaralıyor. Bunları ibretle izliyorum ve bunlara hakkımı helal etmiyorum hiçbir şekilde. Bunlar babama şehit değil diyorlar, demokrasi şehidi mi olur diyorlar. Bir sürü yorum yapıyorlar. Artık bıraksınlar bunları, gerçeği görsünler, sadece bayraklarına ve devletlerine sahip çıksınlar, bu sadece Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, bu vatan meselesi" diyerek yazılanlara üzüldüklerini söyledi.

"Benim 4 çocuğum var onları da bu vatan için seve seve feda ederim"

Kocasının şehit olmasının en büyük tesellisi olduğunu ifade eden Zekeriya Bitmez'in eşi Serpil Bitmez, o akşam yaşadıklarını anlattı. Darbe girişimin yaşandığı gece evde oturduklarını ifade eden Serpil Bitmez, "Haberlerde darbe olduğunu öğrenir öğrenmez çocuklarıma "Babanızı arayın" dedim. Telefonla görüşmenin ardından biz saat 2-3 gibi yine aradık ama bu sefer ulaşamadık. Sonra hemen karakolu aradık, onlarda bize bilgi veremediler. Daha sonra benim İstanbul'da olan küçük çocuğuma durumu anlattık o hastaneleri gezmiş ve Bakırköy Hastanesi'nde bulmuş. Ondan sonra da şehit haberi geldi. Acımız büyük ama bizim tek tesellimiz eşimin şehit olması, inşallah ahrette de bize şefaatçi olur. Zaten onun gibi şehitler olmasa biz de var olmayız vatanda. Onlar bizim için şehit oldular. Gerekirse benim 4 çocuğum var onları da bu vatan için seve seve feda ederim" ifadelerini kullandı.

Babasının kendisinin okumasını ve başarılı olmasını çok istediğini dile getiren Zekeriya Bitmez'in kızı Feride Bitmez de, "Babam şehit olduğu günün ertesi üniversiteye giriş için yapılan sınavda yüksek bir puan aldığımı öğrendim ama maalesef bunu babama söyleyemedim. Bu benim içimde bir yara. Benim en büyük tesellim babamın şehit olması. Ben, babamı şehit edenlerin yaşamalarını istemiyorum hiçbir şekilde. Bunlar hainler ve bunların hiçbir şekilde nefes almaması lazım" dedi.

"Dışarıya çıkın ve vatanınız koruyun, dedi"

10 aylık bir bebeği olan Zekeriya Bitmez'in diğer oğlu Kadircan Bitmez ise, babasının 12 Eylül'de ve 28 Şubat'ta da her zaman devletinin yanında durduğunu kaydederek, "Ben babamın o akşam da evde durmayacağını biliyordum ve hemen babamı aradım. Babam telefonda direk bana nerede olduğumu sordu. Ben de evde oturduğumu ve televizyondan takip ettiğimi söyleyince bana, "Yazıklar olsun ben sizi böyle mi yetiştirdim? Dışarıya çıkın ve vatanınız koruyun" dedi. Ondan sonra görüşmemiz bitti ve kendisinden bir daha da haber alamadık. Ben de babamın o geceki vasiyetini yerine getirmek için her gece sokaklara çıkıyorum ve vatanımı koruyorum. Babam nasıl bu vatan için şehit olmayı göze aldıysa ben de vatanım için gözümü kırpmadan kendimi feda ederim" şeklinde konuştu.

Millet iradesiyle püskürtülen 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsü sırasında İstanbul Atatürk Havalimanında darbeci askerler tarafından açılan ateş soncunda şehit olan Zekeriya Bitmez, Devlet Demiryollarından emekli ve dört çocuk babasıydı.

Emekli olduktan sonra hem para kazanmak hem de boş durmamak için memleketini terk edip İstanbul'a çalışmaya gitti. Uzun yıllar İstanbul'da çalışan ve kazandığı parayı ailesine gönderen Bitmez, yeni doğan torununu bile göremeden hainler tarafından 57 yaşında şehit edildi.

Demokrasi şehidinin oğlundan senaryo söylentilerine tepki: “Hakkımızı helal etmiyoruz”

Kaynak: