Demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

Bingöl'ün Genç ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri için mevlit töreni düzenlendi.
Demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

Bingöl'ün Genç ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri için mevlit töreni düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu törende dualar demokrasi şehitleri için edildi.

Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İmam Hatip Lisesi ile Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kültür Merkezinde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu. Düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Er, Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda şehitler için Kur'an'ı Kerim okundu ve akabinde ise 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili slayt gösterimi sunuldu. Programın sonunda ise öğrenciler tarafından hep birlikte dualar edildi.

Programda konuşan Kaymakam Abdullah Köklü, "15 Temmuz gecesi, millet olarak takdire şayan bir güç gösterdik. FETÖ denen terör örgütüne, din istismarcılarına bu milletin bir olduğunu, tek vücut olduğunda neler yapabileceğini gösterdik. Eğitim ve öğretim yılının ilk günlerinde bu bilinci çocuklarımıza aşılayan öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenleyeceğiz. Böylece demokrasi şehitlerimizin hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Programının ardından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kaynak: