Demokrasi şehitlerinin cenazeleri yakınlarına veriliyor

FETÖ'nün darbe girişimininde hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazeleri almak üzere İstanbul ve Ankara'da Adli Tıp Kurumu önünde bekliyor.
Demokrasi şehitlerinin cenazeleri yakınlarına veriliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimininde hayatını kaybedenlerin yakınlarının,  cenazeleri almak üzere İstanbul ve Ankara'da Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi sürdürüyor.

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumunda isimleri okunanların yakınları, cenazelerini almak için içeri giriyor. Diğer aileler ise dışarıda bekliyor. 

"Abdestini alıp evden çıkmış"

Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbrahim Yılmaz'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumuna geldiklerini söyledi.

Erzurum'da imam olarak görev yapan Yılmaz'ın tatil için Fatih'teki ailesinin yanına geldiğini ifade eden Ustaosmanoğlu, "Olayı duyunca abdestini alıp evden çıkmış. Saraçhane'de vuruldu. Barikatı kırmak için gittiğimizde askerin ateş açması sonucu şehit düştü." dedi.

Ustaosmanoğlu, Yılmaz'ın yeni evlendiğini ve 8 aylık bir bebeğinin olduğunu da ifade etti.

Bu arada cenazelerini teslim alan aileler, defin için farklı illere doğru yola çıkıyor. 

Ankara'da hüzünlü bekleyiş sürüyor

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri için, otopsi işlemlerinin sürdüğü Keçiören Adli Tıp Kurumu önünde kriz merkezi oluşturuldu. Türk Kızılayı da yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çadır kurdu.

Hayatını kaybedenlerden bazılarının yakınlarından otopsi için DNA örneği alındığı öğrenildi. Bazı aileler ise yakınlarının cenazelerine ulaşamadıklarını, hangi hastanede olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını söyledi. Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemi tamamlanan cenazeler, ailelere teslim ediliyor.