"Demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir kahramanlık destanı"

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye'nin 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir kahramanlık destanı gerçekleştirdiğini kaydetti.
"Demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir kahramanlık destanı"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçı birliği başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir kahramanlık destanı gerçekleştirdiğini, diğer yandan bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlığın, sürülebilecek en büyük lekenin de yaşandığı bir gün olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin böyle bir haksızlığı, lekeyi hak etmediğini ifade eden Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Cuma günü her şeyin mükemmel olduğu, bütün sistemin dünya ile entegre şekilde çalıştığı bir ülke, cuma günü geç saatlerde ve cumartesi günü her şeyin yerle yeksan olduğu bir ülke görüntüsüne büründü. Böyle bilinmek biz ihracatçıların, dış ticaretçilerin, dünya ile entegre olan, üreten, istihdam yaratanlar için ne demek olduğunu bizden başkalarının anlaması biraz zor olur. Kelimelerin yetersiz olduğu günler oldu. İşin tesellisi olarak,15 Temmuz'dan daha parlak, güvenilir, garantili bir geleceğe bakıyorum.

Bu millet, dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir sivil demokrasi devrimini gerçekleştirdi. Bugüne kadar demokrasi, özgürlükler, milli irade, parlamenter yapı, hukuk, insan hakları, özgür basın gibi değerler manzumesini birilerinin lütfettiği kadar yaşayan bu millet 'yeter' dedi. Demokrasi artık bu ülkede devletin, hakim güçlerin, güçlü odakların garantisi altında değildir, benim ülkemde demokrasi de özgürlükler de devlet de artık halkın garantisi altındadır. "

Zeybekci, bundan sonra Türkiye'de kimsenin ilkel darbe düşüncelerini veya hak sahiplerinin haklarını gasp etmeyi aklının kenarından geçiremeyeceğini anlattı.