Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

"Bugün birlik günüdür, bugün vahdet günüdür. Ayrılığa gayrılığa yer yoktur. Siyasetin vazifesi, milletimizin bütün milli güç unsurlarını ortaya koyacak üsluba, anlayışa ve zihniyete sahip olmaktır"
Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

KASTAMONU (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün birlik günüdür, bugün vahdet günüdür. Ayrılığa gayrılığa yer yoktur. Siyasetin vazifesi, milletimizin bütün milli güç unsurlarını ortaya koyacak üsluba, anlayışa ve zihniyete sahip olmaktır." dedi.

Uysal, Kastamonu Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen partisinin Kastamonu merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Türk milletinin bu topraklar için bedel ödediğine işaret etti.

Uysal, "Tarihin makas değiştirdiği bir dönemde her daim bedel ödemiş bir milletin askeri, Mehmetçik'i yeniden bedel ödüyor. Bir asır sonra yeniden bölgemize birilerinin tasarruflarını dayattıkları noktada, kendi kaderini kendi belirleyemeyen devletlerin, milletlerin bulunduğu coğrafyada her şeye rağmen kendi kaderini tayin etmiş bir millet olarak varlığımızı, münakaşaya açanlara karşı ilelebet dik duruşumuzu hep beraber ortaya koyacağız." diye konuştu.

Birlik beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini vurgulayan Uysal, "Bugün birlik günüdür, bugün vahdet günüdür. Ayrılığa gayrılığa yer yoktur. Siyasetin vazifesi, milletimizin bütün milli güç unsurlarını ortaya koyacak üsluba, anlayışa ve zihniyete sahip olmaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gücünü ortaya koymasında siyasetin önemli rol oynadığını söyleyen Uysal, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin kıt kanaat imkanlara sahip olduğu dönemde Türkiye'nin üretici altyapısını kurarak bugünler getirmişiz. Türkiye'nin 80 milyona dayanmış nüfusu, ekonomik büyüklüğü, üniversiteleri, gençleri ve kadınlarıyla her zamankinden daha fazla söz söylemeye gücü de yeteneği de vardır. Yeter ki bu kudret kapasitesine uygun sağlıklı bir siyasi akımla buluşsun. Türkiye, bu gücünü ortaya çıkarmak adına siyasetin fonksiyon göremediği, meselelerini demokratik, hukuki kanallara aktaramadığı bir Türkiye'dir. Üzüntümüz, kavgamız, mücadelemiz budur. Tarih ve coğrafyanın bir kader olduğu bilinciyle tarihin kılavuzluğunda bugün, Türkiye kendisine tüm kurumlarıyla birlikte yeni bir boyut ve derinlik katma mecburiyetindedir."

Türk milletinin evlatlarına görev düştüğünü dile getiren Uysal, "Bu milletin evlatları, devlet adamları Tanzimat'ta, meşrutiyette, cumhuriyeti kurarken, çok partili hayata geçilirken tarihi şartların emrettiği akıl genişliği içinde vazifesini yaptı. Bizim sorumluluk duygusu içinde üzerimize düşen vazife budur. Bir imparatorluğun devamı olarak ardımızda bıraktığımız hicranlı topraklar başta olmak üzere büyük devlet hattına ihtiyaç duyulan bir zamandayız. Boşuna değildir ABD Başkanı'nın Kudüs'ü, terk edişimizin yüzüncü yılında İsrail'in başkenti ilan etmesi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: