Deniz dibi taranıyor

Kumburgaz'da pazar günü deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmalarına, Deniz Kuvvetleri'ne ait 2 mayın tarama gemisi de katıldı. Gemiler, gelişmiş sonar cihazlarla Marmara Denizi'nin tabanını tarıyor. Dalgıçlar da dalıp aramalar
Deniz dibi taranıyor

İstanbul-Kumburgaz sahilinden geçtiğimiz pazar günü kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi için Donanma devreye girdi. AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, İstanbul İtfaiyesi ekipleri ve dalgıçlar ile Sahil Güvenlik'ten birer uçak, helikopter, 3 su üstü arama kurtarma gemisiyle yürütülen aramaların dördüncü gününde, çalışmalara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait A585 ile M267 borda numaralı gemileri de katıldı.

SONAR CİHAZLAR İZ PEŞİNDE

Mayın tarama ve arama kurtarma gemisi olarak hizmet veren bu iki gemi, sonar cihazı ile denizin tabanını tarıyor. Herhangi şüpheli durumda o noktada dalgıç ya da robot dalgıçlar arama yapıyor. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, arama çalışmalarına Su Altı Savunma (SAS) Komandoları'nın da katıldığını belirterek, 'Şu ana kadar deniz yüzeyinde bir çalışma gerçekleştiriliyordu. Bundan sonra deniz yüzeyinin hemen altında bir çalışma yapılıyor. Deniz yüzeyindeki aramalar sonuç vermedi demek ki arananlar deniz yüzeyinin hemen altında' dedi. Bu arada, ailelerin de sahildeki endişeli bekleyişi sürüyor.

İDO'dan peş peşe açıklamalar

İddialara İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'den (İDO) yanıt gecikmedi. Konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada, 'Kaptan gerek radar gerekse dürbün ve gözle tüm kontrollerini gerçekleştirmiştir, kontrollerde herhangi bir bulguya rastlamamıştır' denildi. İDO'dan yapılan ikinci açıklamada da kaptanın, kendisinin görmediği, tespit edemediği, mevcudiyeti kendisince belirlenemeyen 'denizde görülen bir motor' ile ilgili gerekli her türlü kontrol ve ihbarı yaptığı bildirildi. Açıklamada, 'Kaptanımız; 450 yolcusuyla fırtınalı ve ağır hava şartlarında seyrini tamamlayarak yolcularını tahliye etmiştir' ifadesine yer verildi.

Göz göre göre ölüme terk etmiş

Kayıplarla ilgili ilginç detaylar, kayıp gençlerin ailelerinin acısını katladı. Feribot ile Avşa'dan İstanbul'a gelen bazı yolcularıın, denizde yardım isteyen insanları görmelerine rağmen, kaptanın durmadığını iddia etmeleri, gençlerin göz göre göre ölüme terk edildiğini ortaya koydu. İDO kaptanı ile Kıyı Emniyeti yetkilisi arasındaki telsiz konuşması da basına yansıdı. Konuşmada kaptan, Kıyı Emniyeti yetkilisine 'Büyükçekmece'nin açığında Yeşilköy'e doğru ilerliyorum. Benim 4 mil gerimde bir ufak teknenin içinde iki kişi gözükmüş. Ben bulamadım zaten zor duruyorum burada. Sallanıyorum şu anda. El sallamışlar, bana geç intikal etti. Ben göremedim dürbünle. Bunu sektör Marmara'ya bildirmek istiyorum' bilgisini ulaştırıyor. Kıyı Emniyeti yetkilisi de 'Anlaşıldı Kemal Reis-5' yanıtını veriyor. Uzmanlar, İDO'nun gençlere yardım etmeyerek SOLAS 74 (Denizde Can Güvenliği Uluslararası Sözleşmesi 1974) kurallarını çiğnediğini bildirdi.

İşletme sahibi tutuklandı

Kiraladıkları bisikletle denize açılan ve kaybolan 5 kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada tutuklama kararı çıktı. Büyükçekmece Adliyesine sevk edilen işletmenin sahibi Sinan Ö. 'İhmali davranışla kasten adam öldürmek' suçundan tutuklandı. İşletme sahibi Sinan Ö, Metris Cezaevi'ne gönderilirken, bir kişinin ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.