Deniz ressamı Günen, International Artist Magazine'de

Sanat çevrelerince "deniz/su ressamı" olarak tanınan Mustafa Günen, dünyanın en prestijli sanat dergilerinden biri olarak kabul edilen International Artist Magazine'de ikinci kez yer aldı.
Deniz ressamı Günen, International Artist Magazine'de

Sanat çevrelerince "deniz/su ressamı" olarak tanınan Mustafa Günen, dünyanın en prestijli sanat dergilerinden biri olarak kabul edilen International Artist Magazine'de ikinci kez yer aldı.

Günen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak 2008'de yer aldığı derginin son sayısında, 6 sayfanın kendi eserlerine ayrıldığını söyledi.

Dergiden gelen talep üzerine 3-4 aylık bir hazırlık yaptığını belirten Günen, "Dergide yer alacak resmin, başından sonuna kadar tamamlama aşamalarını 6 aşamada fotoğraflamanız gerekiyor. Bir de daha evvel yayınlanmamış resimlerinizi alıp basıyorlar. Dergideki çalışma bu şekilde." dedi.

Dergide yer almak için sanatçıların herhangi bir müracaatları olmadığını da dile getiren Günen, şöyle devam etti:

"Dergi farklı aralıklarda yarışmalar da düzenlemekte. Ancak yarışma aracılığıyla müracaat etmiş oluyorsunuz. Kayınbiraderim bu derginin yarışmasına benim haberim olmadan bir resmimi göndermiş. O da yarışmada dereceye girdi ve 2 yıl önce yine dergide yer aldı. Bu dergide yer almak, bir sanatçı için çok iyi bir kazanım. Çünkü dünyanın birçok yerinde duyuluyor ve tanınıyorsunuz. Ben 12 yaşımdan beri dünyaya açılmayı hedefleyen bir sanatçıyım. Dünyanın birçok galerisinde resimlerim üzerine yorumlar yapıldı. Benim haberime bu dergide 6 sayfa yer ayrıldı. Bu durum hem ülkem adına hem kendi adıma prestijli bir şey."

"Fotoğraf gibi olan resimler hiperrealist, benim resimlerim ise realist"

Ressam Günen, 150 ülkede yayınlanan International Artist Magazine'de yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade ederek, "Bu çok önemli bir şey bana göre ama bu günümüzde maalesef bu durum önemsenmiyor. New York'ta ve Londra'da uluslararası müzayedelere eserlerimle katıldım. Buralara kabul edilmek de benim açımdan çok önemliydi. Sanatçıların bu noktalara gelmesi lazım. Bunun için de sanatçılara destek verilmesi lazım." diye konuştu.

Beğendiği yerlerin kompozisyonunu, genel karakterini ele alarak ve kendinden eklemeler yaparak tuvale aktardığını belirten Günen, "Fotoğraf gibi olan resimler hiperrealist, benim resimlerim ise realist resimlerdir." ifadelerini kullandı.

"Bir ülkenin en kuvvetli savunma silahı, sanattır"

Resmi yaparken görüntüsü ve hareketleri ile kompozisyonun içine girmek gerektiğinin altını çizen Günen, şunları anlattı:

"Kendi resimlerimde o ruhun içine giremiyorsam çalışmaya devam edemiyorum. Dalganın sesi, ısı, rüzgarın sesi. Bunları hissetmeden resmi çizemiyorum. Resmin içerisine girmem lazım ki başkaları da o resme bakarak aynı duyguları hissetsin. Mesela dalgaları çizerken heyecanlanıyorum. Sanki dalgaların altında kalacakmış gibi o anı yaşıyorum. Ben etkilenmezsem başkası da etkilenmez diye düşünüyorum."

Dergide yer aldıktan sonra yurt dışındaki fuarlardan davet aldığını da aktaran Günen, bir ülkenin en kuvvetli savunma silahının sanat olduğunu vurgulayarak, "Topla tüfekle bir şey savunamazsınız. Sanatınız, edebiyatınız gelişmişse ve sanata, insanlık değerlerine bir şey katmışsanız diğer ülkelerin halkları size değer verir." diye konuştu.

Günen, resimlerinde büyük ölçek çalıştığını ve resimlerinin altın seri ile devam ettiğini kaydetti.