Denize gideceklere kötü haber: 3 il 6 ilçede girişler yasaklandı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 15 Ağustos 2023 Salı günü denize girişler, dalga ve akıntı sebebiyle yasaklandı.
Denize gideceklere kötü haber: 3 il 6 ilçede girişler yasaklandı

Can güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle Akçakoca'da denize giriş yasaklandı.

YOĞUN DALGA VE AKINTI UYARISI

Akçakoca Kaymakamlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan uyarıda, “Denizlerimizde yoğun dalga ve akıntı sebebiyle 15 Ağustos Salı günü ilçemizdeki tüm plaj ve sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemelerini önemle rica ederiz” denildi.

SİNOP'TA DA YASAK VAR!

Sinop'ta, olumsuz hava koşulları ve akıntı nedeniyle denize girilmesine yasak getirildi.

Sinop Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimiz Merkez ilçede denizde son dönemlerde yaşanan boğulma vakaları, meteorolojik olaylar, rip, dip akıntısı ve yoğun rüzgarlar söz konusu olduğundan, vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması amacıyla, ikinci bir karara kadar, Sinop ili Kuzey kesimde bulunan Kumkapı Plajından başlayıp, Sarıkum yüzme alanı da dahil, denize girilmesinin yasaklanmasına, söz konusu denize girme yasağının kolluk birimleri, Sinop Belediyesi ve Özel İdare tarafından takibinin yapılmasına, bahse konu yüzme alanlarının sıklıkla ilgili kurumlarca takip edilmesine, yasaklanan yerlerin kamu kurumları ve yerel basın tarafından halka duyurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

2 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Kentte iki ilçede beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle 2 gün süreyle denize girme yasağı getirildi.

Türkeli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 14-15 Ağustos tarihlerinde bölgede yoğun rüzgar beklendiği belirtildi.

Ayancık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada da aynı gerekçe ile ilçede 14-15 Ağustos tarihlerinde denize girmenin yasaklandığı duyuruldu.

SAKARYA'DA 3 SAHİL YASAKLI

Sakarya’nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde DE olumsuz hava şartları sebebi ile oluşan dalga ve RİP akıntısı sebebi ile bugün de denize girişler yasaklandı. Bugünle birlikte toplam 6 gündür Sakarya’nın sahillerinde denize girişlere izin verilmiyor.

Geçtiğimiz 5 günde de denize girişlere izin verilmiyordu. Bugünde ilçe kaymakamlıklarının aldıkları karar neticesinde sahillerde bayraklar kırmızıya çevrildi. Cankurtaranlar ise vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarıyor.

Etiketler :