Denizli basınından Vali Altıparmak’a ziyaret

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Derneği (DGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol ve Yönetim Kurulu üyeleri gazeteciler, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.
Denizli basınından Vali Altıparmak’a ziyaret

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Derneği (DGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol ve Yönetim Kurulu üyeleri gazeteciler, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol, Başkan Yardımcıları Adem Erdağı ve Arif Zor, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Altıntaş, Mesut Güler, Mithat Yalçınkaya katıldı.

Vali Ahmet Altıparmak'a Denizli'deki görevinin hayırlı olmasını dileyen DGC Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol, Denizli'de ki yazılı ve görsel basın kuruluşları hakkında bilgiler verdi. DGC'nin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Varol, ulusal basın kuruluşlarının da Denizli'de faal olarak Denizli'deki gündemi takip ettiklerini ifade etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altıparmak, "15 Temmuz gecesi ve sonrasında Milletimiz, yaşadığımız dünya üzerinde Müslüman Türkiye Milletinin, huzur ve güvenin temsilcisi, nerede bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa onu koruyup gözeten emin bir millet olduklarını cümle aleme göstermişler, bizlere bunun haklı gururunu yaşatmışlardır. Milletimizle, vatandaşlarımızla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Denizli'deki gözaltına alınanlarla ilgili bilgiler veren Altıparmak, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi maalesef bir grup eşkıyanın kalkışması neticesinde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı Denizli'de de gözaltına alınanlar tutuklananlar hızla devam ediyor. Şu anda Pamukkale Üniversitede toplamda 126 kişiye bu manada işlem yapılmış. Bunlardan 65 tanesi Akademik personel, 59 tanesi diğer personel, 2 tane de yönetici var. Bunlardan ifadesi alınıp bırakılanlar var, gözaltına alınanlar var, mahkemeye çıkartılıp tutuklananlar var" diye konuştu.

İş dünyasına yönelik operasyonları da aktaran Altıparmak, "Bin 170 kişi şu an açığa alındı. Açığa alındıktan sonra gözaltına alınan 560 kişi. Tutuklanan personel sayısı emniyet mensubu dahil 112, doğrudan görevden alınanlar 7 kişi, 10 tane firarimiz var. Gözaltında olan işadamları bugün mahkemeye çıkarılacak. İçlerinde tepe yöneticisi olanlar var. Himmeti bizzat idare edenler var. Sadece bunlar değil bunların dışında olanları da biliyoruz. Bunların bir kısmı yurtdışına kaçmış durumda. Bunlarla ilgili işlemler hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Pazar akşamı sona erecek nöbetin hatırlatılması üzerine, Denizli'deki faaliyetler hakkında da bilgiler veren Vali Altıparmak, "Cumartesi günü akşam Denizlisporumuzun bir hazırlığı var. Yaklaşık 5 bin kişilik taraftar grubunu alana toplamaya ve Denizlispor forması dağıtmaya hazırlanıyorlar. Pazar günü öncesi başka bir Demokrasi Şenliği olacak. Pazar günü için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör V. Hüseyin Bağ, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı H. Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Ticaret Odası Başkan Vekili İmran Eraslan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli OSB Müdürü Tanju Beştaş ve Denizlispor Kulüp Başkanımız Süleyman Urkay ile birlikte nasıl bir etkinlik ve çalışma yapabiliriz bunu değerlendireceğiz. Tüm vatandaşlarımızın ve diğer parti temsilcilerinin de etkinlik alanına gelmesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını alanda dinlemelerini, bizimle birlikte yapacağımız faaliyetlere katkıda bulunmalarını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Denizli basınından Vali Altıparmak’a ziyaret

Kaynak: