Denizli Fırıncılar Odasından ’boş arazilere buğday ekin’ çağrısı

Denizli Fırıncılar Odası tarafından Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, il genelindeki muhtarlara "ekilmeyen boş arazilere buğday ekin" çağrısında...
Denizli Fırıncılar Odasından ’boş arazilere buğday ekin’ çağrısı

Denizli Fırıncılar Odası tarafından Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, il genelindeki muhtarlara "ekilmeyen boş arazilere buğday ekin" çağrısında bulunuldu. Oda Başkanı Bekir Karadaban, hasattan sonra buğdayların Denizlili fırıncılar tarafından satın alınması için odanın çalışma başlattığını belirtti.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Denizli genelinde ekilmeyen ve boş duran tarım arazilerinin muhtarlar vasıtasıyla belirlenerek, buğday ekilmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrıyı proje olarak hayata geçirmek için Yerli Malı Haftası'nda 5 dönüm alana buğday eken Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karabadan, buğdayların fırıncılar odası üyeleri olarak satın alınması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Yerli Malı Haftası'nda hayata geçirdikleri projenin, önümüzdeki yıllarda hızla büyüyeceğine dikkat çeken Bekir Karadaban, ekilmeyen tarım arazisi kalmayacağını yerli buğday kullanacaklarına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerli araba" yerli vurgusu anlaşılmış oldu. Biz de dedik ki ekilmeyen toprağımız kalmasın, buğdaylarımızı kendimiz üretelim, verimli topraklarımızı değerlendirelim. İlçelerdeki muhtarlarımız da, çiftçilerimiz de, boş kalan arazileri muhtarlıklar vasıtasıyla buğday eksinler. Yerli olacak her şeyi, gelecek nesillere pay bırakabilmenin mutluluğunu yaşayalım. 5 yıl 10 yıl sonra geldiğimiz noktayı hep birlikte görelim" dedi.

Akköy ilçesinde gerçekleştirilen buğday ekimine katılan mahalle muhtarı Cemal Hıdır, boş arazilerin değerlendirmesi, ekilmeyen yerlerin ailelerden izin alıp, yerli buğday ekim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Muhtar Cemal Hıdır mahallede ekilmeyen arazilerin bulunduğunu söyledi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Fahri Aktepe'de sezonu boş geçiren arazilerin ekilmesinin ve yerli buğday olarak üretim yapılmasının ülkemiz açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Kendi yağımız ile kavruluruz" dedi.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ve mahalle sakinleri, 5 dönümlük arazide toprağa buğday saçtı.

İHA