Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’tan Regaib Kandili tavsiyeleri

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, yapılacak ibadetlerle ilgili tavsiyelerde bulundu
Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’tan Regaib Kandili tavsiyeleri

 

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, üç ayların başlaması ve 30 Mart’ı 31 Mart’a bağlayan gece kutlanacak olan Regaib Kandili nedeniyle makam odasında bir basın toplantısı düzenledi.

Hayatın anlamlı ve bereketli olması için zamanın kıymetini bilerek, insanın her anını kulluk bilinci içinde yaşaması gerektiğini altını çizen Aşık, böyle önemli gecelerde yapılan duaların geri çevrilmediğini, inananların bu gecelerde bolca dua etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Regaibin kendisine rağbet edilen ve günahlardan arınma gecesi olarak tanımlandığını belirten Aşık, bu gece ve bu aylarda insanların camilere koşması gerektiğini, bolca dua ve ibadet etmeleri, Kuran-ı Kerim okumaları, Peygamber efendimize (S.A.V.) bolca salavat getirilmesi gerektiğini belirtti. Bu gecede bolca, anne-baba, akraba ve arkadaşlarla tebrikleşilmesi gerektiğini belirten Aşık, bu gecede yetimlerin sevindirilmesi, imkanlar dahilinde komşu ve akrabaların ziyaret edilerek ikramlarda bulunulması gerektiğini kaydetti.

Üç ayların önemine dikkat çeken Aşık, “Susuzluktan kurumuş toplar için su ne ise, ibadetsizlikten kurumuş kalpler için de bu gece öyledir. Allah Rasulü (S.A.V.), üç aylardan recep ve Şaban ayına, bu ayların sonuncusu ve tüm senenin sultanı olan Ramazan’a hazırlayıcı olmaları bakımından değer vermiş ve bu aylarda bulunan bir takım geceleri ise özellikle ibadetle geçirmiştir. Recep ayı, içende Regaip ve Miraç gecelerini barındırırken, Şaban ayı Beraat gecesi ile taçlanmaktadır. Böyle zamanların değerini, Allah’ın insalara olan bitip tükenmez rahmetine bağlanmak en doğru yaklaşım olarak görünmektedir. Allah Rasulü’nün (S.A.V.), ‘Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır’ diye ettiği duanın arkasında da inananların Kuran ikliminin egemen olduğu Ramazan ayına hazırlama arzusu ve insanları dünyevi bağlardan kopararak semavi yüceliklere götüren olayların meydana gelmiş olması yatmaktadır” dedi.