Denizli'den ilk hac kafilesi yola çıktı

Hac ibadetinin yerine getirecek 165 kişi kutsal topraklara uğurlandı.
Denizli'den ilk hac kafilesi yola çıktı

Hac ibadetinin yerine getirecek 165 kişi, Denizli'deki Çardak Havalimanı'ndankutsal topraklara uğurlandı.

Denizli'den ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Medine Havalimanı'na uçtu. Denizli'nin yanı sıra Aydın ve Uşak'tan da havalimanına gelen hacı adayları, yakınlarıyla vedalaştı.

Çardak'tan Türk Hava Yollarına ait uçakla saat 05.20'de hareket eden kafilede 165 hacı adayı bulunuyor.

Kafile sorumlusu Yunus Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim tek bir gayemiz, derdimiz var. O da götürdüğümüz hacılara en güzel şekilde hizmet etmek, haccın farzıyla, vacibiyle, sünnetiyle en güzel şekilde hac ibadetini ifa ettirip sağ salim sevdiklerine kavuşturmak. Rabb'im inşallah bu konuda bizi muvaffak eyler. Oranın hasretiyle, özlemiyle yanıp tutuşan herkese en kısa zamanda Rabb'im haccı, umreyi nasip etsin." dedi.

"Bol bol dua edeceğiz"

Hacı adaylarından İsa Karakaş, Aydın'ın Söke ilçesinden geldiğini belirterek "2011'de yazılmıştım. Bu yıl hem eşime hem bana nasip oldu. Çok sevinçliyiz." dedi.

9 yıldır hac ibadeti için beklediğini ifade eden Recep Usluoğlu, "Allah bugüne kısmet etti. Orada Müslümanlara, bilhassa ülkemize bol bol dua edeceğiz. Allah vatanımızı, milletimizi bütün kötülüklerden korusun. Allah devlet büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Zeliha Usluoğlu da "Eşimle beraber gideceğim. Allah herkese bu kutsal yolculuğu nasip etsin. Çok heyecanlıyım. " dedi.

Diğer bir hacı adayı Emine Yavuzhan ise "Orada hac ibadetimizi yapacağız, dualarımızı yapacağız, ülkemiz için, çoluğumuz çocuğumuz için dua edeceğiz. Kutsal toprakları Allah herkese görmeyi nasip etsin." ifadesini kullandı.

Hac organizasyonu konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının çok iyi çalıştığını belirten Hamdi Kahraman, "Zamanımız geldi. Ülkemizin selameti için dua edeceğiz. Allah devletimize, milletimize güç kuvvet versin" şeklinde konuştu.

Oğlu ve eşiyle kutsal yolculuğa çıkan hacı adayı Nuran Bozkurt, ülkenin zor günlerinin tez zamanda geçmesi için Mekke ve Medine'de dua edeceğini söyledi.

Havalimanını dolduran vatandaşlar, duygu dolu vedalaşmaların ardından yakınlarını kutsal topraklara uğurladı.