Denizli'den kruvaziyer turizmine destek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş'ı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Denizli, kruvaziyer turizmine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.
Denizli'den kruvaziyer turizmine destek

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kruvaziyer turizminde yaşanan sorunlar ve bunların aşılması için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan Demirtaş, Akdeniz Bölgesi'nde kruvaziyer turizminde genel olarak bir düşüş yaşandığını ifade ederek, bundan Türkiye ve İzmir'in de etkilendiğini söyledi. Sektörde yaşanan bölgesel dalgalanmanın yanı sıra İzmir'e özel çözülmesi gereken sorunların da bulunduğunu belirten Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizminden aldığı payın artması için özellikle sektörde düzenlenen fuarlara katılımın çok önemli olduğunu kaydetti. Demirtaş, 'Geçtiğimiz ay Barselona'da katıldığımız son fuarda yine çok önemli ve verimli görüşmeler yaptık. Biz bu fuarlara aynı zamanda Türkiye Kruvaziyer Platformu (Cruise Türkiye) olarak katılıyoruz. Ülkemizdeki tüm iskele ve limanların tanıtımını yapıyoruz. Çünkü ülkemizin 3 milyon kruvaziyer yolcu ağırlayabilecek kapasitesi var. Ancak şu anda bu kapasiteyi kullanamıyoruz. Bunu kullanmanın yolu mutlaka fuarlara katılmaktan geçiyor' dedi.

MİAMİ FUARI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

16 - 19 Mart 2015'de ABD'nin Miami kentinde düzenlenecek olan Miami Kruvaziyer Fuarı'na (Miami Cruise Shipping) katılmak için hazırlıklara hemen başladıklarını, fuarda çok güzel bir stand yeri kiraladıklarını belirten Demirtaş, 'Miami'deki Fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Türkiye katılımı düzenliyor. Bizim ve bakanlığımızın birlikte katılımı organize edilip, daha geniş bir alanda daha görkemli bir katılım yapabiliriz. Bu konularda desteğinizi bekliyoruz' diye konuştu.

'EN KISA SÜRECE SONUÇ ALACAĞIZ'

Milletvekili İlknur Denizli de, İzmir için çok önemli olan kruvaziyer turizminde İzmir Ticaret Odası'nın yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ve her zaman desteklediklerini söyledi. Barselona'da düzenlenen kruvaziyer fuarına ilişkin haberleri ve kruvaziyer turizminde son dönemde yaşanan düşüşle ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiğini belirten İlknur Denizli, 'Sizin anlattığınız sorunların çözülmesi, İzmir'in kruvaziyer turizminden daha fazla pay alması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde gerekli görüşmeleri yapıp, girişimleri başlatacağım. En kısa sürede sonuç alacağımız inancındayım. Kruvaziyer turizmi konusunda çok adım atıldı. Ama şimdi koşmamız gereken bir sürece girdik. Bunu da hep birlikte İzmirlinin katılımı ve enerjisi ile gerçekleştireceğiz' diye konuştu.