Sami Erikci

Sami Erikci

DEPLASMAN KABUSU

DEPLASMAN KABUSU

Spor Toto Süper Lig’in deplasmanda en az puan alan takımı olan Torku Konyaspor bu hafta evinde iyi futbol oynayan ve tek yenilgisi bulunan Akhisar Belediyespor’a konuk oldu. Maçtan önce tüm Torku Konyaspor taraftarının ortak görüşü sezon başından itibaren deplasmanda oynanan maçlarda sadece Gaziantep ile 3-3 lük beraberliği bulunması deplasmanda puan alma ümidini her geçen hafta azaltıyor ve alınacak 1 puanın bile altın değerinde olduğu düşünülmeye başlanıyordu.

Sezon başından itibaren evinde ve deplasmanda aynı futbolu yani önde oynamaya çalışan ve kendi futbolunu sahaya yansıtmak isteyen Torku Konyaspor  bu oyun planında  sahasında oynanan maçlarda taraftarında desteğiyle başarılı oldu. Deplasmanda’da aynı futbolu oynamaya çalışan  Torku Konyaspor  zaman zaman iyi futbol sergilesede deplasmandaki puanlar için yeterli olmuyordu.  Torku Konyaspor Taraftarı deplasmanda ki iyi futbolun karşılığını puan yada puanlar ile alınmasını istiyordu. Bu Yüzden bu haftaki Akhisar maçı deplasman maçları için başlangıç olabilirdi, diğer deplasmanlara kıyasla bu haftaki Akhisar maçında oyun planında değişikliğe gittiği görüldü Uğur Hocanın, diğer deplasmanlarda olduğu gibi önde basan ve kendi futbolunu kabul ettirmeye çalışan bir Torku Konyaspor’un aksine, rakibini kendi yarı alanında bekleyen ve kazandığı toplarla hızlı hücüma çıkarak pozisyon yaratmaya çalışan bir Torku Konyaspor vardı sahada…

Bu strateji ile başlayan Konyaspor golü her ne kadar duran toptan bulsada kontra atak ile bulduğu pozisyonları da cömertçe harcamaktan çekinmedi ilk yarıda.. İkinci yarı Konyaspor’un yine tıpkı Beşiktaş maçında olduğu gibi hücuma çıkarken kaptırdığı toplar kalesinde tehlike  yaratıyordu. İlk yarıda kapalı savunma karşısında etkisiz kalan Akhisar’ın forvetleri Oumar Niasse ve Bruno ikinci yarıda Torku Konyaspor’un boş alan bırakması ile birçok pozisyona girdiler ve bunlarıda iyi değerlendirerek galibiyeti getirdiler. Oynanan iyi futbolun 90 dakika yayılamaması şuan Torku Konyaspor’un en ciddi problemi gözüküyor. Beşiktaş maçının ilk yarısındaki futbol sahadan mağlubiyetle ayrılmamıza neden olmuşken diğer deplasman karşılaşması Akhisar maçında ilk yarıdaki güzel futbolun ikinci yarı devam etmemesi ile mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

İkinci yarıdaki hava topu mücadelesinde sakatlanan Erdinç’in çıkması ile stoper bölgesine geçen futbolcu Ali Çamdalı oldu!  2.golde Ali Çamdalı’nın stoper özelliği bulunmaması kademe hatası yapmasına neden oldu.  Torku Konyaspor gibi bir takımın 18 kişilik kadrosunda stoper bulundurmaması ise düşündürücüdür.

Erdal’ın Yedeği Hasan Kabze !

Taraftarın tecrübesiyle ve yetenekleriyle en güvendiği isimlerin başında gelen Hasan Kabze’de Uğur Hocanın neşterinden nasibini alan bir diğer isim oldu . Geçen sezonki şampiyonluk’da en çok pay sahiplerinden biri olan Erdal’ın henüz süper lig seviyesine gelememiş olmasına rağmen Uğur hocanın yeni ısrarı olacak gibi gözüküyor..

Cuma günü sahasında ilk yarının en kritik maçlarından birine daha çıkacak Torku Konyaspor’un işi ne kadar zor olsada Uğur hocanın bazı ısrarlarından vazgeçmesi ile sahasında aldığı galibiyetlere bir yenisini daha ekleyecektir Torku Konyaspor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR