'Deplasman yasağı ülkemize yakışan bir durum değildi'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Spor Toto Süper Lig'de bazı takımlar arasında uygulanan deplasmana taraftar götürmeme uygulamasının Türkiye'ye yakışmadığını ve bu yasağı ortadan kaldırdıklarını söyledi.
'Deplasman yasağı ülkemize yakışan bir durum değildi'

Kulüpler Birliği Vakfının olağan toplantısına katılan başkan Muharrem Usta, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Usta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberlik ortamına vurgu yaparak, "Bu güne kadar uygulanan taraftarların belli maçlara gidememesi, ülkemize yakışan bir durum değildi. 15 Temmuz ile ülke, madem böyle bir birliktelik sergiledi, bizim de bu yasakları ortadan kaldırma zamanımız gelmişti. Bu yasağı ortadan kaldırdık." diye konuştu.

3 Temmuz 2011'de başlayan şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe Kulübü ile aralarının açık olduğunun hatırlatılması üzerine şike konusunu diğer konulardan ayrı tutulması gerektiğini kaydeden Usta, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin meselesi bütün kulüplerin ve Trabzonspor'un meselesidir. Orada konuşacak hiçbir şey yok. 79 milyon olarak bu ülkenin tarafındayız ve sapasağlam bir duruş sergilememiz gerekiyor. Fenerbahçe'nin FETÖ ile bir sorunu varsa ve Fenerbahçe'ye bu anlamda bir haksızlık yapıldıysa ben de Fenerbahçe'nin arkasında dururum. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki şike konusunu kimse karıştırmasın. Orada Trabzonspor sonuna kadar hakkının peşinde olur. Şike konusuyla şu andaki FETÖ konusunu kimse karıştırmasın. O başka bir şey. Eğer Fenerbahçe'yi FETÖ'nün ele geçirmesi söz konusuysa ve Fenerbahçe bu konuda acizse ben de arkalarındayım ama Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki şike konusunda bir dakika duralım. Trabzonspor sonuna kadar hakkının savunucusudur. Son günlerde yaşanan bu dalga içinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki şike konusunu bohçalayıp bir yere atmaya kimse yeltenmesin. Bu hiç doğru değil."