Depremzedeleri soğukta bırakmadılar

Deprem bölgesi için tüm Türkiye seferber olmuşken, soba ve kömür gönderimi sağlayan esnaflar da yardımlara duyarsız kalmadı. Konya’dan, yardımseverlerin ve vakıfların da desteğiyle bölgeye çok sayıda soba ve kömür gönderildi.
Depremzedeleri soğukta bırakmadılar

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkisi altına alan yıkıcı depremden sonra evleri hasar gören depremzedeler, çadırlara ve konteynerlere sığındılar. Ortaya çıkan ısınma ihtiyacına karşı ise Konyalı yardımseverler ve esnaflar bölgeye tırlarla soba, kömür gönderimi sağladılar. Ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını dile getiren esnaflar, yaraları birlikte saracaklarını aktardılar.

selman-akten.jpg

‘1500’DEN FAZLA SOBA GÖNDERİLDİ’

Konya’dan deprem bölgelerine 1500’den fazla soba gönderimi sağlandığını belirten Akten Soba sahibi Selman Akten, “İnsanların evleri olmadığı için çadırlarda, konteynerlerde kalıyorlar. Bu yüzden sobaya ihtiyaç duyuldu. Konyalılardan sobacılara, imalatçılara fazla bir talep yaşandı. Yardımsever, hayırsever insanlarımız oldukça fazla soba yardımı yaptılar. Ellerindeki olan sobaları herkes gönderdi.

soba-komur-4.png

Konya’dan bin 500’den daha fazla bir soba gönderimi oldu. Her sobacıdan 200-300 tane soba gönderilmiştir. Yardım için alınan sobalar genellikle toplu bir şekilde alınıyor. Biz de elimizden geldiği kadar odun sobaları gönderdik. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Deprem bölgesinde genellikle kuzine tarzı sobalar gönderiliyor. Yuvarlak kovalı sobalar ve odun sobaları da gidiyor. Bir soba fiyatı ise 2 bin lira civarında. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah bundan beterini vermesin. Vefat edenlere baş sağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

talha-yesil.jpg

‘TIRLARLA KÖMÜR GÖNDERDİK’

Deprem bölgesi için 10 tır kömür gönderimi yaptıklarını dile getiren Yeşiller Kömür sahibi Talha Yeşil, “Ülkemizde bir doğal afet yaşandı. Allah yardımcımız olsun. Ülke ve millet olarak bunu da atlatacağız. Desteklerimizi, yardımlarımızı deprem bölgemizden esirgemiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz.

soba-komur-2.jpg

Deprem bölgesine çok sayıda soba, kömür gidiyor. Zaten normalde Konya’da bulunan dernek ve vakıflarımız ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyorlar. Bizden toplu bir şekilde kömür alıp dağıtımını gerçekleştiriyorlar. Bu yardımı aynı şekilde 10 deprem ili için de yaptılar. Buradan tırlarla kömür gönderdik. Konya’ya gelen depremzedeler için de kömür yardımı yapılıyor. Sadece biz 10 tır, yani yaklaşık olarak 300 tona yakın Hatay bölgesine gönderdiğimiz kömürümüz var. Bundan harici Konya’ya gelen depremzedeler için de 2-3 tır kömür yardımı sağladık. Yardımseverlerimizle, vakıflarımızla birlikte birçok aileyi orada soğuktan korumuş olduk.” İfadelerine yer verdi.

ahmet-sevindik.jpg

‘HERKES ELİNDEN GELENİN FAZLASINI YAPTI’

Deprem bölgesi için tüm Türk Milletinin elinden geleni yaptığının altını çizen Maysu Soba sahibi Ahmet Sevindik, “Deprem bölgesine gönderilecek soba için çok fazla bir talep oldu. Özellikle 2 ve 3’üncü gün fazla bir soba gönderimi sağladık. Hatay’a, Kahramanmaraş’a ve Adıyaman’a. Hayırseverlerimizin yardımıyla, bizim de katkılarımızla 1 tır soba ve malzemelerini gönderdik. İlk günlerde genellikle küçük ve yuvarlak sobalardan gönderdik. Daha sonra ise büyük, kuzine sobalarından gönderdik. Onlar da yaklaşık olarak 1 tır vardı. Şu anda ise daha çok sobanın parça malzemelerini istiyorlar. Kova, boru, odun ve kömür gibi. Halkımız, çevremizdekiler elinden gelen yardımları yaptı. Kendi imkanlarıyla deprem bölgesine gidip yardım eden insanlar da var. Herkes kendi gücü yettiğince yardımını yaptı. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Türk milleti olarak herkes elinden gelenin fazlasını yaptı.” diye aktardı.

soba-komur-1.jpg

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :