Derbent festivali binlerce kişiyi buluşturdu

Konya’nın Derbent ilçesinde düzenlenen 17. Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali’ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Derbent festivali binlerce kişiyi buluşturdu

İlçe festival alanında gerçekleştirilen etkinlikte sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. Festivale Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Fatih Özboyacı ve AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da katıldı. Festival boyunca düzenlenen bisiklet ve en güzel çilek yarışmaları ile güreş müsabakalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 

Her yıl geleneksel hale gelen Derbent 17. Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali ilçe festival alanında düzenlendi. Festivale ilçeden ve Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 10 bin Derbentli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliklerde Yıldız A, Yıldız B ve Master Erkekler kategorisinde bisiklet yarışları yapıldı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda başlayan yarışa yaklaşık 30 sporcu katıldı. Bisikletliler 7 kilometrelik zorlu parkurda Aladağ’ın zirvesine tırmandı. Dağ bisikletleriyle gerçekleştirilen yarışlar nefes kesti. Yarışların ardından festival alanında ise güreş müsabakaları düzenlendi. Er meydanına çıkan pehlivanlar, rakiplerine üstünlük kurabilmek için mücadele etti. Zorlu geçen güreş müsabakalarında finale çıkan Ersin Kılıçarslan ile Yusuf Akgül’ün mücadelesi nefes kesti. Yaklaşık 15 dakika süren güreşte kazanan Ersin Kılıçarslan oldu. Şampiyon güreşçi ile dereceye giren güreşçilere ödül ve madalyalarını Derbent Belediye Belediye Başkanı Hamdi Acar verdi. Güreş müsabakalarının ardından Derbent’te yetişen organik çilekler de görücüye çıktı. En güzel ve en lezzetli ürünlerin yarıştığı etkinlikte dereceye giren çilek yetiştiricilerine ödül takdim edildi. Çocuklara yönelik oyun ve çeşitlik gösterilerin de yapıldığı festivalde davetlilere geleneksel Konya pilavı ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın da en güzel eserlerini seslendirdiği festivalde konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, son 15 yılda ilçeye yapılan hizmetleri ve yatırımları tek tek anlattı. Derbent’in en büyük projesinin Aladağ Kayak Merkezi projesi olduğunu söyleyen Başkan Hamdi Acar; “Uzun yıllar üzerinde çalıştığımız proje meyvesini verdi. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 54 milyon metrekare olan Aladağ Bölgesi, kültür turizm bölgesi ilan edildi. Bu ilanla birlikte çok önemli bir hamleyi de gerçekleştirmiş olduk. Şimdi ikinci aşamadayız tahsis yapılacak. İnşallah yetişirse bu dönem birinci etabını hep birlikte göreceğiz.” İfadelerini kullandı.  Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara da dikkat çeken Başkan Acar; “Amerika’yı yöneten akli dengesi yerinde olmayan kişi Türkiye’yi daha tanıyamamış. İnşallah Türkiye’deki birlik ve beraberliği görecekler. Biz bir ve beraber olduktan sonra ne yaptırımlar ne baskılar bizi yıldırabilir. Türkiye, Amerika’ya falan pabuç bırakacak bir ülke değil. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda dimdik duruyor biz de onun arkasında dimdik duruyoruz. İnşallah hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.
 

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı’nın gündeminde de ABD tarafından Türkiye’ye açılan ekonomik savaş vardı. Özboyacı, “Bunlar Gezi olaylarında bu milleti aşamadılar, 17-25 Aralık operasyonlarında bu millet hainlere geçit vermedi. Kobani eylemlerini denediler, canlı bombaları kullandılar yine milletimizi aşamadılar. 15 Temmuz’da devletimizi yıkmaya kastettiler ama yıkamadılar. Hiç boşuna heveslenmesinler Allah’ın izniyle bu millet sizlere boyun eğmeyecek. “ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından herkesin merakla beklediği o an geldi. Alkışlar ve büyük bir ilgi karşısında sahneye gelen Sanatçı Uğur Işılak en güzel eserlerini seslendirdi. Katılımcılar yaklaşık 1 saat boyunca sanatçı Uğur Işılak’ın seslendirdiği eserlere eşlik etti.