Derbi şanssızlığımızı kıracağız

Derbi şanssızlığımızı kıracağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında derbilerde yaşadıkları şanssızlığı kırmak istediklerini söyledi.

Avustralya Beşiktaşlılar Derneği'nin düzenlediği baloya ve Beşiktaş Futbol Okulu'nun dördüncü yıl kutlamalarına katılan Orman, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Siyah-beyazlı ekibin başarılı bir kadroya ve teknik direktöre sahip olduğunu vurgulayan Orman, "Beşiktaş'ın stadı yok, bütün maçlarını deplasmanda oynuyor ama iyi mücadele ediyor ve iyi bir hocası var. İnşallah Allah da yardım etsin bu seneyi şampiyon bitirelim" dedi.

Beşiktaş'ın son yıllarda derbi maçlardaki performansını değerlendiren başkan Orman, " Beşiktaş çokderbikazanmış bir kulüp ama son birkaç senedir bir şansızlığımız var, ikinci yarıda bunu kıracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

"Liverpool ile çok zor iki maçımız var"

Siyah-beyazlı ekipten, UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımına karşı maçlarda turu geçmesini beklediklerini kaydeden Orman, "Önümüzde çok zor iki maç var. Liverpool ile önce deplasmanda sonra İstanbul'da oynayacağız. Rakibimiz, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmış çok önemli bir İngiliz kulübü. Turu geçmeyi bekliyoruz, ondan sonrasına bakacağız, ilk önce bir turu geçelim" şeklinde konuştu.  

"Beşiktaş'ta formayı almak öyle kolay değil"

Beşiktaş Futbol Takımı'nın kadrosunda bulunan Ersan Adem Gülüm'ün, Avustralya'da yetiştiğini anımsatan Orman, siyah-beyazlı formayı giymenin kolay olmadığını ifade etti.

Orman, "Beşiktaş büyük bir kulüp, oynayabilmek için vasıflı olmak lazım. Forma almak öyle kolay değil. Kapımız her zaman açık. Ama öyle çok vasıflı oyuncular bulmak, özellikle Avustralya gibi futbolun dördüncü sırada geldiği bir ülkede çok kolay değil" diye konuştu.

Ailesiyle geldiğini belirten Orman, Avustralya'daki Beşiktaşlılarla ve Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirtti. 

Yurtsever: "Beşiktaş kucağını herkese açmıştır"

Avustralya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Güngör Yurtsever, Fikret Orman'ın ziyaretinden mutluluk duyduklarını kaydetti. 

Siyah-beyazlı kulübün futbol okulu için antrenörlerini Avustralya'ya yolladığını bildiren Yurtsever, "İlgi yavaş yavaş başladı 4 sene önce 1-2 çocuk ile başladık. Şimdi şükürler olsun 40'a yakın öğrencimiz var. Yabancısı geliyor, Türkü geliyor, hiç fark etmiyor. Bizim kapımız herkese açık. Burada etnik, ırk, din ayrımı kesinlikle yoktur. Beşiktaş kucağını herkese açmıştır" şeklinde konuştu.