Derbi sonrası 'hırsız' benzetmesi! Arsen Lüpen...

Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la ilgili olarak derbinin ardından çarpıcı ifadeler kullandı.
Derbi sonrası 'hırsız' benzetmesi! Arsen Lüpen...

Fikret Orman'a "Arsen Orman" diyen Mahmut Uslu'nun bu sözleri bir anda gündeme düştü. 

Peki "Arsen Orman" ifadesi ne demek? Mahmut Uslu'nun söylediği bu sözler ne anlama geliyor? Bu sorular, milyonlarca kişinin aklında soru şareti oluştururken, detaylar ortaya çıktı. 

Arsen Lüpen roman serisi, edebiyat dünyası ve bütün dünyada yakından tanınmaktadır. Ancak Arsen Lüpen, bu serilerde hırsız ve kadınları etkileyen bir kişi olarak öne çıkmaktadır.

ARSEN LÜPEN KİMDİR? 

Arsen Lüpen (Arsene Lupin), Fransız roman karakteridir. Yazarı Maurice Leblanc, bu karakteri oluştururken ünlü Fransız anarşist ve akıllı bir hırsız olan Marius Jacob'dan esinlenmiştir. Arsen Lüpen serisi 7 kitaptan oluşmaktadır. Onun için, hırsızların piri denilebilinir. Her zaman esprili ve kibardır. Kandan nefret eder, olabildiğince silah kullanmaz, Jiu Jitsu bilir, iyi rol yapar, iyi nişancıdır. Her zaman istediğini elde eder. Kadınları kendine aşık etmekte üzerine yoktur fakat her zaman onları bir şekilde kaybeder. Arsen Lüpen, 2004 yılında yönetmen Jean-Paul Salome tarafından beyaz perdeye tekrar aktarılmıştır. Film serinin tüm kitaplarından kesitler içerir.