Derbide en büyük rakibimiz hakemler

Derbide en büyük rakibimiz hakemler

Özen'in 'Hoca takıma 11'e 11 oynatmayı öğretmiş, hakemleri değil' dediği Beşiktaş Teknik Direktörü, F.Bahçe derbisiyle ilgili takıma yaptığı uyarılarda hakeme de değindi: 'Rakibin tahriklerine gelmeyin, gereksiz diyaloglardan kaçının.'

 

Süper Lig'de kalan 5 haftada lig ikinciliğini korumak için mücadelede edecek Beşiktaş, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacağı kritik 90 dakikaya hazırlanırken taktikten ziyade psikolojik bir hazırlık süreci geçiriyor. Dün antrenman öncesi öğrencileriyle bir toplantı gerçekleştiren teknik direktör Slaven Bilic, ilk etapta takıma son dakika golüyle berabere kalınan Torku Konyaspor maçını izletti, Fenerbahçe'nin her ne kadar şampiyonluk konusunda avantajlı olsa da matematiksel olarak da zaferi ilan etmeye çalışacağına dikkat çekti.

'Rakibin şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermeyin' diyerek takımı motive eden Bilic, galibiyete daha çok ihtiyaç duyan taraf olduklarını, bir galibiyetin Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmaları açısından önlerini açacağını belirtti.

Bu sezon hakemler konusunda sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta Bilic, bu konuda da hatırlatmalarda bulundu. Futbol Direktörü Önder Özen'in Konyaspor maçından sonra 'Bütün suç hocada. Takıma 11'e 11 oynatmayı öğretmiş, hakemleri öğretmemiş' diyerek kinayeli olarak sorumlu tuttuğu Hırvat teknik adam, bu kez bu konuya da değindi. 'Derbideki en büyük rakibimiz hakemler' diyerek dolduruşa gelmemelerini isteyen tecrübeli çalıştırıcı, yoğun itirazlardan kaçınıp maça odaklanmaları direktifini verdi.

Arena'ya niyet Olimpiyat'a kısmet

Gelecek sezon maçlarını inşaatı devam eden Vodafone Arena Stadı'nda oynamayı planlayan Beşiktaş Kulübü, her ihtimale karşı Olimpiyat Stadı için başvuruda bulundu. Başkan Fikret Orman'ın Vodafone Arena'yı 30 Ağustos'a yetiştirme sözüne rağmen her türlü olumsuzluğa tedbir olarak gelecen sezon lig ve Avrupa kupalarının ev sahipliğini yapacağı stat olarak Olimpiyat Stadı belirlendi. Prosedür gereği olan bu anlaşmanın bir örneği de sezon sonu UEFA'ya da gönderilecek. Yeni sezonda Avrupa kupalarına katılma şansı bulunan Kasımpaşa Kulübü de Olimpiyat Stadı için Beşiktaş gibi girişimlerde bulundu.