Dernek Danışmanlığı Nedir

Dernek Danışmanlığı Nedir

Dernek danışmanlığı, dernek kuruluşu sürecinde yanınızda bulunan danışmanlara denir. Peki dernek kuruluş süreci nasıl ilerler ve ne gibi zorlukları vardır. Tıpkı bir bilir kişi gibi dernek danışmanları da alanlarında deneyimli ve defalarca bir derneğin temellerini atmış insanlardır. Siz de faaliyetlerinizi kusursuz bir şekilde yürütebileceğiniz bir derneğiniz olsun istiyorsanız mutlaka bir danışmana başvurmanız gerekmektedir.

Elif Karataş İdari Danışmanlık Hizmetleri, derneklerin kuruluş süreçlerinde ve adımınızda yanınızda olacaktır. Ciddi bir titizlikle tüm çalışmaları yöneterek sorunsuz bir biçimde derneğinizi kurabilmenize yardım edecektir. Hata payını sıfıra indirmek ve tüm emeklerinizin yarıda kalmaması için mutlaka danışmanlık hizmeti almanızda fayda var.

Dernek danışmanlığı esnasında danışmanınız ile sürekli temas halinde olmanız ise büyük bir avantaj olacaktır. Böylece istediğiniz her soruyu sorabilir, istediğiniz yerde müdahale edebilir ve içinize sinecek bir dernek oluşturmaya başlayabilirsiniz.

danismanlik.jpg

Dernek Kurarken Yapılması Gereken İlk Adım Nedir?

Öncelikle derneğinizin faaliyetlerini yürütecek bir ofise ihtiyacınız olacaktır. Birçok insan dernekler için bir ofis zorunluluğu olmadığını düşünse de bu bilgi tamamen yanlıştır.

Derneğiniz için uygun olduğunu düşündüğünüz ofis bir apartman dairesinde bulunuyor ise apartmanda yaşayan her kişiden teker teker izin almanız gerekmektedir. Bu prosedürü uygulamama gibi bir seçeneğiniz bulunmuyor. Apartmanda yaşayan sadece bir kişi dahi orada dernek kurulmasına izin vermiyorsa, derneği istediğiniz alanda kuramayacağınız anlamına gelir.

Hukuki prosedürler açısından size yardımcı olacak olan danışmanlarımız tüm bu bilgileri ve kanundaki maddeleri daha en başından size belirttikleri için bu tarz problemlere karşı önleminizi alabilir ve bunlara dikkat edebilirsiniz.

Kimler Dernek Kurabilir?

Kanunlara göre; ''Fiil ehliyetine sahip gerçek veya tüzel kişiler, önceden izin almaksızın dernek kurma hakkına sahiptir''. Çocuklarda ise 15 yaş sınırı mevcuttur. 15 yaşını doldurmuş olan bireyler, yasal temsilcilerinin izinleri doğrultusunda bir dernek açabilir veya daha önceden kurulmuş olan bir derneğe üye olabilir ve faaliyetlerde bulunabilir.