Descamps, Romanya'nın defansına dikkat çekti

"Şampiyonanın en sıkı defans yapan takımına karşı oynayacağız."
Descamps, Romanya'nın defansına dikkat çekti

Ev sahibi Fransa, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) galibiyetle başlamak istiyor. Romanya maçı öncesi kameraların karşısına geçen teknik direktör Didier Descamps, "Şampiyonanın en sıkı defans yapan takımına karşı oynayacağız ancak kazanarak başlamak istiyoruz" dedi

Fransa Milli Takımı, Romanya maçının hazırlıklarını tamamladı. Antrenman öncesi kameralar karşısına geçen teknik direktör Didier Descamps ve kaleci Hugo Lloris basın mensuplarının sorularini cevapladi.

Teknik direktör Descamps, turnuvanın en sıkı defans yapan takımına karşı oynayacaklarını söyledi. 1998 Dünya Kupası'nda ev sahibi Fransa'nın sampiyon olduğu hatırlatılan Descampes, "Geçmiş beni ilgilendirmiyor. Ben bugüne bakıyorum son iki yıldır bu turnuvayı hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Descampes, şöyle devam etti:

 "2014 Dünya Kupası'nda elendiğimiz çeyrek final sonrası 29 maç oynadık ancak bunların çoğu hazırlık maçıydı. Takımı o gün ile kıyaslamak çok zor ancak dengeli ataklar yapacağız sıkı defansları geçmek için antrenmanlar yaptık."

Kaleci Hugo Lloris de karşılaşmayı kazanmak istediklerini ifade ederek, "Takım olarak hepimizin kariyerindeki en önemli turnuva. Fransa'daki grevlerin şampiyonayı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum" dedi.

 Basın toplantısının ardından Fransa Milli Takımı, Romanya maçının son antrenmanı yaptı. Antrenman basına açık 15 dakikalık bölümde düşük bir tempoda gerçekleşti.