Dev bot ihalesini Türk firması aldı

Yerli bot üreticisi YDS, bu kapsamda Rus ordusuna yaklaşık 100 milyon dolarlık askeri bot üretecek.
Dev bot ihalesini Türk firması aldı

Türk bot üreticisi Yakupoğlu Deri Sanayi (YDS) AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, dünyanın en büyük askeri bot ihalesini aldıklarını söyledi. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan YDS AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yakupoğlu, söz konusu ihale kapsamında, Rus ordusu tarafından kullanılan yeni versiyon askeri botların tamamının kendileri tarafından üretildiğini bildirdi.

Botların soğuk bir iklime sahip Rusya'da kullanılacağı için eksi 40 dereceye dayanıklı olarak üretildiğini ifade eden Yakupoğlu, "Bu botlar hem soğuya dayanıklı, hem de yeni versiyon, su geçirmez botlar. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir iş. Bu alanda dünyanın en büyük ihalesiydi. Yüzde 100 nefes alabilen bir yapıda ve su geçirmeyen deri botlar, birçok teknik özellikle üretildi" diye konuştu.

Yapılan işin teknik olarak kaliteli olması gerektiğine dikkati çeken Yakupoğlu, "Ülkemiz adına bundan gurur duyuyorum. Sektörde ihracatta 1. sıraya yükseldik ama bunun sürekliliği önemli. Dünya pazarında rekabetçi olmak ve iyi ilişkiler kurmamız lazım" ifadesini kullandı.

Yakupoğlu, Azerbaycan'da da 125 bin çiftlik sipariş aldıklarını ve buna ilişkin sözleşmeyi imzaladıklarını bildirdi.

Firma, ürünlerini başta İngiltere olmak üzere Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Danimarka gibi Avrupa ülkeleri ile Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ihraç ediyor.