Dev ihalenin kazananı belli oldu

Bugüne kadar düzenlenen ihalelerde taliplisi çıkmayan Ankara’daki dev eğlence merkezi Ankapark, bugün yapılan ihale ile 29 yıllığına kiraya verildi. İhaleyi, tek teklif veren Çin ve Türk ortaklı GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu aldı.
Dev ihalenin kazananı belli oldu

Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının 18. katında bulunan Encümen Salonu’nda bugün bir kez daha ihale düzenlendi. İhalede GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu sadece temapark için teklif verdi. Çin ve Türk ortaklığından oluşan firma parkın ihalesini kazandı. Firma bir önceki ihalede de parka teklif vermiş ancak eksik evraktan dolayı ihale ertelenmişti.

YILDA 26 MİLYON 400 BİN TL KİRA

İhale ilanında Ankapark sınırları içerisinde kalan bölüm için belirlenen muhammen bedel 765 milyon 600 bin TL olurken hayvanat bahçesinin muhammen bedeli de 719 milyon 759 bin 200 TL olarak belirtilmişti. Firma sadece temaparka teklif verildiği için hayvanat bahçesi de belediye tarafından ayrı olarak değerlendirilecek. Firma her yıl Büyükşehir Belediyesi’ne 26 milyon 400 bin TL artı ÜFE ve TÜFE artışına göre ödeme yapacak. Firma ayrıca parka giriş ücreti ile içerideki oyuncaklardan biniş ücreti gelirinin yüzde 3’ünü belediyeye verecek.

HER YIL ÇİN’DEN TURİST GELECEK

Firmanın parka giriş ücreti ile içerideki oyuncaklardan biniş ücreti geliri için yüzde 0.5 teklifte bulunduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Erciyes ihale sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ciddi bir pazarlık sonucunda arkadaşlarımız yüzde 3’e çıkmak suretiyle pazarlık noktalanmış oldu. İhale de yüzde 3 olarak gerçekleşti.

Bu işletmede asgari bin kişi istihdam edilecek. Bunun da Ankara’ya büyük katkısı olacak. 29 yıllığına işletme verilmiş oluyor. Hayvanat bahçesi artık belediyenin ayrı bir konusu olacak. Her yıl 26 milyon 400 bin TL sabit kira bedelleri olacak. TEFE TÜFE’Ye göre de her yıl artış yapılacak. Girişte her giriş bileti ve içerdeki her oyuncağın kullanımından elde edilen gelirden yüzde 3’ünü belediyeye ödeyecekler. Ayrıca belediyemize eğlence vergisi verecekler. Çin’den de her sene turist gelecek. Birinci yıl 100 bin, ikinci yıl 200 bin üçüncü yıl 500 bin turist gelecek.”