Devlet 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini unutmadı

Devlet 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini unutmadı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince düzenlenen darbe girişimi sırasında demokrasi mücadelesi verirken şehit olan vatandaşların Yozgat'taki ailelerini ziyaret ederek devlet tarafından bağlanan maaş ve verilen tazminatların tebligatlarını elden takdim etti.

Darbe gecesi gecesi Beştepe'de F16'dan atılan bombadan sıçrayan şarapnel parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu şehit olan 34 yaşındaki Mustafa Koçak ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan inşaat işçisi 28 yaşındaki Beytullah Yeşilay'ın ailesini ziyaret eden Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Milletvekili Yusuf Başer, ailelere maaşlarının bağlandığına dair tebligatı verdi.

Ziyarette Vali Yurtnaç, şehitliğin kesinlikle hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğini söyledi. Şehitliğin değerinin ancak Allah katında olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, "Şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti gücüyle, kuvvetiyle, kudretiyle vatandaşının yanındadır. 240 demokrasi şehidimiz, 2 bin 200 gazimiz var. Daha önceden asker ve polis şehit olduğunda ailesinden iki kişiye kamuda çalışma hakkı, tazminat ve maaş bağlanıyordu. Hükümetimiz bir karar aldı. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit ve gazi olan kardeşlerimize de bu hakkı verdi. Bu, acıyı hafifletir mi, hafifletmez ama bu şunu gösterir ki, devletimiz vatandaşımızın her zaman yanında. Vatandaşımız o gece nasıl devletinin yanında olduysa, devletimizde bu gün bu vatandaşlarımızın yanında." diye konuştu.

Yıllardır devlet ve milletin bir arada olması özlemi içerisinde olunduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, "Devletsiz bir millet, milletsiz bir devlet olmaz. Biz bu günlerimize şükrediyoruz. Biz her zaman şehit aileleri ve gazilerimizin yanındayız. Şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize da acil şifalar diliyorum." dedi.

Vali Yurtnaç, şehidin eşi, annesi, babası ve varsa çocuğu olmak üzere aileye toplamda 4 bin 20 lira maaş bağlandığını ve belli bir miktarda tazminat ödeneceğini sözlerine ekledi.

Devlet 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini unutmadı

Kaynak: