Devlet Bahçeli hassasiyeti: Erteledi!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün planlanan MYK toplantısını MGK nedeniyle 6 Ekim’e erteledi.
Devlet Bahçeli hassasiyeti: Erteledi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, devlet hassasiyeti göstererek, önceden kararlaştırılmasına rağmen, bugünkü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına denk gelen merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısını 6 Ekim’e erteledi.

MHP, başlayan il kongreleri süreci, Meral Akşener önderliğinde kurulacak yeni parti hazırlıkları ve partide yaşanan istifalarla birlikte Kuzey Irak bağımsızlık referandumu gibi iç ve dış önemli politik gelişmelerin görüşüleceği MYK toplantısını bugün yapmayı kararlaştırmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde, sıcak gelişmeler üzerine 27’sinde yapılacak MGK toplantısını bugüne almayı kararlaştırdıklarını açıkladı. MGK’da alınacak tavsiye kararları da hemen ardından yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülerek karara bağlanacak. Biraz da gelişmelere bağlı olarak bu toplantılardan önemli kararlar çıkması bekleniyor.

Çok önceden kararlaştırılmasına rağmen MHP Lideri Bahçeli, bugün yapılması planlanan MYK toplantısını 6 Ekim’e erteledi. Bahçeli’nin, devlet-millet ve beka meselesi olarak gördüğü Kuzey Irak bağımsızlık referandumuyla ilgili tarihi kararlar alınması sürecinde MYK toplantısının yapılmasından yanlış anlamlar çıkarılabileceğini düşünerek böyle bir karar aldığı belirtiliyor. Bahçeli’nin, devletin güvenlik politikalarının konuşulup belirlendiği MGK’yı ve hükümeti, etkilemek-kontrol etmek amacıyla böyle bir tavır aldığı gibi yanlış yorumlara yol açmak istemediği söylenebilir. Bir başka hassasiyet noktası da önemli kararların alınması ve uygulanması sürecinde aceleci davranmayıp fotoğrafı daha net şekilde gördükten sonra daha akılcı ve sağduyulu tavır geliştirmek.

KAYNAK:HABERTÜRK