Devlet Bahçeli: Milletin hayır duası Erdoğan'ın arkasında

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump görüşmesiyle ilgili "Milletin hayır duası Erdoğan'ın arkasındadır. ABD ziyareti isabetli bir karar olmuştur" açıklaması yaptı. Bahçeli, ABD'nin önünde iki seçenek olduğunu belirtti.
Devlet Bahçeli: Milletin hayır duası Erdoğan'ın arkasında

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Malatya'daki trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Korkaklar hiçbir devirde başarı ve zaferin mimarı olmamıştır. Zorluklara boyun eğmeyen kahramanlar ise tarih sayfalarını yazmıştır. Şartlar ne kadar ağır olsa da tarihsel mizan da kahramanlar zamanlar üstü kalmayı başarmıştır. Tarihte yüzyıllarca yaşayanlar maceraperestler değil kahramanlardır.

Milli ruh ve asaletimize gölge düşürmeye çalışanlar her devirde acıklı sonra tanışmışlardır. Onurumuzla yaşar, vatan ve millet yolunda onurumuzla ölmesini biliriz.

Samsun'a Türk milletinin namusunu ve şerefini kurtarmak ve sağlama almak için çıkıldı. Köle olmamak için Samsun'dan Anadolu'ya ulaşıldı. Ülkemizin bekası için gösterdiğimiz duruş ve kararlılığı, zayıflık, acizlik zannederek göz ardı edenler tarihi misyonumuzu, dönemin işgalcileri gibi fark edememiş olanlardan başkası değildir. MHP 19 Mayıs şuurunu iliklerinde taşıyan muhteşem bir millet eseridir. Bu eserin kapağında "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılıdır.

MHP, Samsun'a çıkan irade, Sakarya ve Dumlupınar'a çakan şimşektir. 19 Mayıs 1919 unutulmamış unutulmayacak ve unutturmayacaktır. Geçen yıllarda, Türk milletinin maruz kaldığı tehdit ve tehlikelerin seyrinde bugüne kadar bir azalma, hafifleme olmamıştır.

"Yakınlaşma siyasi nikahla tescillendi"

Türkiye'miz haklı beka mücadelesi tüm engellemelere rağmen sürmektedir. Sınır ötesinden kaynaklanan hain tehdit dalgası uzun süre alarm vermektedir. Terör örgütleri Türkiye çevresinde konuşlanmış durumdadır. Terör sorunu giderek ağırlaşmıştır. Bunu görmek ve buna göre vaziyet almak zorunludur. Türkiye üzerinde sahnelenen oyunların nihai hedefi bilinmektedir.

Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak ve kabullenmektir. Halk oylamasından çok önceleri CHP ile MHP arasında başlayan yakınlaşmanın siyasi nikahla tescilleme niyeti artık meydandadır. CHP'li üyeler, cezaevinde bulunan HDP'nin malum eş başkanından mesajı taşıyarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına başvurmuşlardır. Elbette bu çarpıklık ana muhalefetin kendi bileceği bir iştir. Kandil'e göz kırpmak, Kürdistan müteahhitlerine takla atmaktır. HDP'nin eş başkanının sözde müthiş fikirlerine bel bağlayan partinin ismi şu işe bakınız ki Atatürk'ün kurduğu CHP'dir. HDP'den bölücülüğün reddi konusunda ikna edici, samimi herhangi bir açıklama da bulunmamıştır. Geçen hafta 4 kahramanımız şehit düşmüşlerdir.

"Türkiye-ABD ilişkileri can çekişmektedir"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suriye'deki terör gruplarına silah sağlamadıklarını ancak iletişim kurmaya devam edeceklerini söylemesi bizim nezdimizde ikna edici değildir. PYD/YPG silah ve cephaneliğe boğulmaktadır. Ne var ki, ABD sınırlarımızın hemen bitişiğindeki bölücü terör örgütlerinin hamisi olmaya soyunmuştur. ABD terazinin bir yanına terör örgütlerine bir yanına da Türkiye'yi koymakla tarihi bir hataya sürüklenmiştir. Anlaşılacağı üzere Türkiye-ABD ilişkileri çıkmazdadır, can çekişmektedir.

"Cumhurbaşkanının ardında Türk milletinin kudreti vardır"

Kuşak ve yol zirvesi forumuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ABD'ye gelmiştir. Görüşmenin nokta mesabesinde olacağını Erdoğan söylemiştir. Buradan güçlü bir şekilde diyorum ki, sayın Cumhurbaşkanının ardından Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır. Makamı ve mevki ne olursa olsun kimse gaflete düşüp Türkiye'yi aciz görmemeli, küçümseme yanlışına düşmemelidir. Şimdi sırayı belgeleri ile birlikte PYD/YPG'nin Türkiye'yi nasıl tehdit ettiğini anlatmak almıştır.

"ABD için başka alternatif kalmamıştır"

Elbette Türkiye derme çatma bir ülke değildir. Türkiye, çadır devleti hiç değildir. Eğer ABD'yle ittifak, sırf PYD-YPG-PKK yüzünden ağır şekilde zedelenir, kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmamız kadar doğal ve doğru olan bir tercih olmayacaktır. 80 milyon tek yürek mücadele etmekten yorulmayacağız. ABD'nin önünde artık 2 yol vardır. Ya PKK ile ilişkilerini güçlendirecek ya da bundan dönüp Türkiye ile el sıkışacaktır. Ya düşmanlık ya dostluk, ABD için başka alternatif kalmamıştır.