Devlet Başkanı bir daha küfretmemeye yemin etti

Söylediği edebe aykırı sözlerle gündeme gelen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bir daha küfür etmeyeceğine dair tanrıya yemin ettiğini açıkladı.
Devlet Başkanı bir daha küfretmemeye yemin etti

ABD Başkanı Barack Obama ve Papa Franciscus'a söylediği edebe aykırı sözlerle gündeme gelen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bir daha küfür etmeyeceğine dair tanrıya yemin ettiğini açıkladı.

Japonya ziyaretinin ardından Filipinler'in güneyindeki Davao'ya dönen Duterte, uçakta herkes uyurken gökyüzüne baktığını ve "Eğer kötü konuşmayı bırakmazsan bu uçağı hemen düşürürüm" diye bir ses duyduğunu iddia etti.

"Kendi kendime 'bu da kim' dedim. Tabii ki tanrıydı" şeklinde konuşan Duterte, yaşadığı olayın ardından bir daha küfür, hakaret ve kötü sözler kullanmayacağına dair tanrıya yemin ettiğini belirtti.

Duterte, tanrıya verilen sözün Filipinler halkına da verilmiş bir söz olduğuna inandığı için yaşadığı olayı anlattığını belirtti.

Konuşması büyük alkış toplayan Devlet Başkanı, "Çok alkışlamayın yoksa yoldan çıkabilirim." ifadesini kullandı.

Geçen yıl Papa Franciscus'un ülkesini ziyareti sırasında söylediği küfürlü sözlerle gündeme gelen Duterte, daha sonra özür dilemişti.

Üslubu nedeniyle ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump'a benzetilen Duterte'nin sözünü tutup tutmayacağı merak ediliyor.