İsmail Poçan

İsmail Poçan

Devlet kurumlarında boşa çalışan memurlar

Devlet kurumlarında boşa çalışan memurlar

Türkiye’de en çok konuşulan konuların biri de Asgari ücret olur. Ne kadar zam geleceği noktasında asgari ücretle çalışanların gözü kulağı bu orandadır.

Bugün Türkiye’de asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Aldığı bin 404 TL ile ailesine çocuklarına binbir sıkıntı ile bakmaya çalışan insanlar var.

Ay sonunu nasıl getireceğini bilemeyen yaptığı ek işlerle kazanç sağlayan ve bundan dolayı çocuklarının yüzünü dahi göremeyen anne ve babalar var.

Kazandığı paranın alnının son damlasına kadar helal olan gecesi gündüzü olmayan iş yapar görünüp ortada dolaşan sözde memurların nerdeyse üçte biri para alan insanlar var.

Kirası, elektriği suyu sürekli artarken işçiye olan bu fiyat neden artmıyor?

Bunun yanında devletin koltuğunu gereksiz yere dolduran yaptığı hiçbir işi olmayan sabahtan akşama kadar sadece oturan memurlar da var.

Bir baba aldığı bin 404 TL ile ailesinin her eksiğini giderebilirken devlet kurumlarında hiçbir iş yapmadan milyarlar alan ve mesai saatleri dışında çalışmasına ek para alan memurlara maalesef yetmiyor. 

Ama alın teri böyle bir şey olsa gerek.

 ‘Devletin malı deniz yemeyen keriz’ mantığı Türk-İslam kültürüne ne kadar yakışıyor?

‘Devlet malı yiyen yıllar zehri içmiş gibidir’ sözünü diyecek kadar hassas olan atalarımıza ihanet değil midir?

‘Hatasız kul olmaz ama hatadan dönmek en büyük erdemdir’ diyen büyüklerimiz zararın neresinden dönülürse kar mantığıyla günümüze bu sözü ulaştırırken neden biz hala bu haldeyiz?

Kul hakkını en önemli derecelerin üstünde gösteren bir dinin mensupları olarak devlet kurumlarında yenen bu yetim hakları yakışıyor mu?

Milyonlarca insan orada bin 404 TL ile sıkıntı çekerken bu paranın en az 3 katını alıp devletin koltuğunda boş boş oturanları kimse görmüyor mu?

Bu parayı alanların ve onları orada oturtanların vicdanları hiç mi sızlamıyor?

Yapacağı iki dakikalık işi sırf bekletmek için en az yarım saat bekletmek için mi oradalar?

Devletin malını deniz olarak görüp o koltuklarda imparatorluk kuranları neden kimse görmüyor?

Bu ve benzeri kişilerin milyonlarca kişi bin 404 TL ile yaşam mücadelesi verirken orada vakit öldüren kişileri birileri görsün artık.

Kul görmüyorsa da Allah görüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR