'Devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Ankara mitinginde halka hitap etti. Önemli açıklamalar yaptı.
'Devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz'

Cumhuriyet Gazetesi'nin büyük tepki toplayan ve soruşturma açılan manşetine sert göndermede bulunan Başbakan AhmetDavutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de devletçilik dersi verdi.

Yardımların halkını katleden Esed'in zulmü altında olan Bayır Bucak Türkmenleri'ne gittiğini açıklayan Davutoğlu, "Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT tırlarını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye'ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur. (Durdurulan MİT tırları) Bu hükümet, Suriye Bayırbucak Türkmenleri'ne sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet söylüyorum, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu, Esed'in katlettiği Türkmenlere" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından diğer önemli satırbaşları;

- Bu benim 72. mitingim tüm şehirleri dolaşım selamları başkentimize getirdim. Biz 81 vilayetimizin tamamında iddialıyız. Diğer partilerle aramızdaki fark bu. 

- Kimse artık tepeden bakamaz. Ben güce sahibim diyemez. Gücü tayin edecek olan milletin kendisidir. Siz asfalt yapın, yol yapın diyorlardı. Kesinlikle strateji, politika, dışilişkiler bunları biz biliyoruz diyorlardı. İmam Hatipler kapanacak diyorlardı kapanıyordu. 28 Şubat'ın perde arkasındaki cuntacılar istediğini yapıyordu. Bütün bu yasakları kim kaldırdı. Başörtülü başı açık ayrımını biz ortadan kaldırdık.

- Tandoğan zihniyeti vardı ya, hani bu meydana anadolu insanlarını sokmayan var ya onun gibi mecliste de başörtülü milletvekilini meclise sokmadılar.

- İkna odalarının mucidi hanımefendi şimdi dışarıda, ama 28 Şubat zihniyetinin ikna odalarında soktuğu genç kardeşlerimiz artık meclis sıralarında oturacak işte bunu AK Parti başardı. Biz kimseden talimat almayız. Almadık almayacağız.

- Onlar konuşacak bakın biz daha neler yapacağız. Baktı küçük aklıyla bir şeyleri çözemiyor. Yürüyen merdivene tersinden binen adamdan hayır gelir mi?

Kaynak : Haber7