'Devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz'

Başbakan Davutoğlu, "AK Parti iktidarları olarak bizler sadece büyük ideallere yürümüyoruz, devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz" dedi.
'Devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarındaki konuşmasında "Devlet öylesine bir kudrete sahip olmalı ki kendi silahını kendi yapsın, kendi vatandaşını kendi beslesin, kendi ekonomisini kendi kursun, kendi uçağını kendi yapsın. İşte AK Parti iktidarları olarak bizler sadece büyük ideallere yürümüyoruz, devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz" dedi.

Kendi piyade tüfeğini yapamayan bir ülkeden kendi ATAK helikopterini yapan bir ülke haline gelindiğini belirten Davutoğlu, "Size söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu semada uçan uçaklar yüzde yüz Türk yapımı olacak" diye konuştu.

Davutoğlu, "Şimdi yeni bir seçime giderken bütün İstanbul'a söz veriyoruz. Diyoruz ki İstanbul tarihte olduğu gibi dünyanın merkez şehri olacak. Dünya İstanbul'a bakacak, İstanbul'a göre adım atacak" ifadelerini kullandı.