Devre arkadaşlarından şehit subaya vefa

Devre arkadaşlarından şehit subaya vefa

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 18 yıl önce terör örgütü PKK üyelerinin döşediği mayına basarak şehit olan Yüzbaşı Hasan Ülker'in devre arkadaşları, şehidin Balıkesir'in Manyas ilçesindeki ailesine ve kabrine ziyarette bulundu.

Merkezi Ankara'da bulunan 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Aziz Kamil Güler ile şehit yüzbaşının 20 devre arkadaşı, ilk olarak İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Daha sonra Hekim Mahallesi'ne geçen Ülker'in devre arkadaşları, şehidin eşi Gülderen Ülker, oğlu, kızı, annesi Esmehan ve kardeşleriyle görüştü.

Şehidin mezarına da ziyarette bulunan arkadaşları, dua ederek kabrin üzerine Türk bayrağı örttü, karanfiller koydu. Mezar ziyareti sırasında anne Esmehan Ülker, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin Kara Harp Okulunda çekilmiş fotoğrafı ailesine hediye edildi.

Dernek üyeleri, aynı mezarlıktaki Şehit Uzman Çavuş İsmail Yılmaz'ın kabrini de ziyaret edip dua okudu.

Arkadaşları, şehit yüzbaşı anısına yaptırılan çeşme ile ile Manyas Belediye Meclisi tarafından Atatürk Mahallesi'nde şehidin adının verildiği caddeye de uğradı. Dernek üyeleri, Hasan Ülker'in adının yazılı olduğu plaketi ailesi ile Manyas Belediye Başkan Vekili Çağdaş Canbay'a sundu.